Гришо отива в третия кръг на Australian Open :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
303
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Григор Димитров се класира за третия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът изигра напрегнат мач срещу уругваеца Пабло Куевас и в крайна сметка спечели трудно с 6:3, 6:7(5), 6:3, 7:5.

Мачът започна по отличен начин за Димитров – с пробив и 3:0 в негова полза. Това остави съперникът му безпомощен и българинът бързо поведе в резултата след 6:3. Втората част бе доста по-оспорвана. До края ѝ двамата тенисити не успяха да вземат предимство и спечелиха всичките си сервис геймове. Последва тайбрек, а 94-ият в световната ранглиста Куевас се наложи в него със 7:5, за да изравни резултата.

Третият сет отново започна добре за Григор, който поведе с 3:1 и до края не позволи на уругваеца да обърне. В крайна сметка сетът завърши 6:3 в полза на родения в Хасково тенисист. Последва четвъртата част, а Димитров успя да пробие в самия ѝ край за 6:5 и после лесно да вземе подаването си и да се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Следващият съперник на българина ще бъде италианецът Томас Фабиано, които победи американеца Рейли Опека.