Всичко за ерекцията

1
251
Добави коментар
vivi805
vivi805

Mъжката ерекция не е просто физиология, а поема и епос. Терминът на мъжката гордост обобщава три латински думи. Еrecte – мъжествено храбро, еrectio – издигане, въздигане, еrectus – възвисен, горд, изправен, устремен нагоре. Както отбелязва навремето Гюстав Флобер, това са „думи, достойни за монумент“.

Как възниква ерекцията?

Под въздействието на еротични представи и фантазии в главния мозък настъпва активизиране на половия център. Активираните неврони разпращат импулси по целия организъм, които привеждат в състояние на възбуда различни органи, а също и онзи участък на гръбначния мозък, който отговаря за ерекцията. Притокът на кръв към половия член се засилва многократно, а оттичането й намалява. В резултат на това членът увеличава размера си (от 4 до 7 пъти) и става твърд. При възбуда кръвообращението се засилва 26 пъти. Що е то спонтанна ерекция?

Тя възниква независимо от каквито и да било дразнители и без участието на главния мозък. Има профилактичен характер. Кое е първичното – духът или материята?

На този въпрос няма точен отго-вор. Едни смятат, че половото влечение е 99% продукт на наше-то съзнание, други свеждат всич-ко единствено до физиологията. На каква възраст се появява ерекцията?

Първите спонтанни ерекции се наблюдават при плода още в майчината утроба. От 5-6-годишна възраст те стават редовни. Кога способността за ерекция започва да отслабва?

Около 20-ата година. По това време ерективната функция достига максималната си стойност и постепенно започва да спада. В началото това е незабележимо. Така че до 30-ата си година мъжът по правило не се замисля над това. На каква възраст трябва да се забрави за ерекцията?

Окончателната присъда няма нищо общо с възрастта. За един часът X настъпва на 40 години, за друг – на 60, а за трети не настъпва никога. Всичко зависи от физическото състояние на организма. Свързана ли е нощната ерекция с еротичните сънища?

За една нощ мъжът получава средно от 4 до 6 ерекции, които траят по 10-15 минути. Това са спонтанни ерекции, които не са свързани с еротични сънища. Защо сутрин винаги мъжете имат ерекция?

“Утринната ерекция е състояние на чиста, от нищо непомрачена жизненост. За всеки, който я държи в ръка, тя е проверка на качеството на живот. Утринната ерекция е Божият пръст”, твърди вдъхновено писателят Ерофеев. Досега обаче няма окончателно опровержение, че причината за нея е баналното разтягане на стените на пикочния мехур. Толкоз за Божия пръст.

Защо е необходима нощната ерекция?

Когато половият член се намира в нееректирано състояние, той практически е лишен от нова артериална кръв, която постъпва в него само по време на ерекция. Когато такава липсва в тъканите на половия член, настъпва хипоксия, т.е. недостиг на кислород, чието доставяне се извършва чрез артериалната кръв. Клетките понасят известно време това положение, но след това губят търпение и преминават към активни действия. Първите признаци на това се появяват около 48 часа след последната ерекция. Затова, ако в момента не водите полов живот (на кого ли не се случва), от 4 до 8 спонтанни нощни ерекции ще направят необходимото без вашето участие. Има ли връзка между ерекцията и способността за зачеване?

Способността за зачеване не е свързана с ерекцията и се запазва дори при нейното отсъствие. Зависи ли характерът на ерекцията от националността?

Да. При южняците ерекцията настъпва по-бързо, но и спада по- бързо. При представителите на северните народи е обратното. Как влияе половият живот на ерекцията?