Дъщерята на Мадона е сред COOL гърлите на Miu Miu за 2019

1
145
Добави коментар
svetla58
svetla58

Най-голямото дете на Madonna стана част от новата кампания на Miu Miu

Може градусите навън все още да не са пролетни, но в света на модата пролетта на 2019-та вече официално е дошла.
Малко рекламни кампании имат силата да „родят” звезда или да „направят” звезда, така както го умеят в Miu Miu. Творческият екип има необичайната способност да открие и заснеме ново лице, точно преди то да стане наистина голямо и известно. Или пък да ни представи познати вече лица и да ни накара да преразгледаме вижданията си за тях.

За Adv camp 2019 марката прави по малко и от двете. За кадрите брандът избра безсрамно женствените си продукти от 2019-та и ги постави в не толкова (изобщо) бляскавите дълбини на градския смог, кат кастът е богато украсен – личности от света на киното, танцът музиката и модата, както и бивша балерина.

Перлата в короната на серията снимки са портретите на Lourdes Maria Ciccone Leon – Лола Леон – дъщерята на великата Madonna и Мая Хоук – дъщерята на Ума Търман и Итън Хоук.

Лола, с развълнувано бебешко бретонче, лента за главата в стил 90-те и слънчеви очила с големи размери, прилича на лоша алтернативна вселена на Блеър Уолдорф. Междувременно Мая Хоук, актриса и модел, която ще участва в третия сезон на „Stranger Things”, олицетворява една по-модна персона.

Британският фотограф Дейвид Симс снима Леон, Мая и другите момичета на задната седалка на различни old school превозни средства, попаднали в замъгления градски пейзаж. Другите снимки включват актрисите Джулиет Луис, Зази Бийц и китайския модел Ду Хуан (бившата балерина) на борда на таксита и автобуси.

Снимките представляват описание на това, което марката описва като:

„Образи [които] празнуват идеята за простото битие – географската замъгленост, несигурността на времето и представят една всеобхватност, навсякъде и по всяко време.”

Озаглавена “Някъде, Никъде”, кампанията се фокусира върху индивидуалността и ефимерната природа на самата мода.

“Мимолетни и преходни, несигурни разсъждения, пътуването лесно може да бъде бягство или завръщане у дома. Единствената конкретика, единствените константи, са самите жени – единствени, оригинални, винаги уникални.”

За да успее да предаде всичко това визуално, Симс снима четирите жени, разположени в универсалната топография на винтидж автобуси, влакове и коли, движещи се през неизвестен град. И все пак, въпреки пътуването през това, което изглежда като хаотичен градски пейзаж, пътничките изглеждат спокойни, хладни и обрани.

Образът на кампанията на Miu Miu е част от модната поп култура. Марката има онлайн архив, датиращ от пролетно-лятната й кампания от 1994-та година, заснета от емблематичния фотограф Корин Дей. Кадрите от началото на 90-те, с участието на Дрю Баримор, Chloë Sevigny и модели като Мей Андерсън и Розмари Фъргюсън, си заслужават да им бъде хвърлен по един поглед, ако не по друг повод, то поне, за да подсигури храна за следващата #tbt.

Това не е първият път, в който Лола Леон е на чело на модна кампания. Тя е един от четирите модела, сниман в кампанията на парфюма на Стела Маккартни през 2016 година.

Скоро беше и първото й ревю – по-точно миналия септември, по време на NYFW, дефилирайки за Gypsy Sport.

Редактор: Марина Делева