Задържаните за серия от кражби младежи се оказаха отговорни и за още два взлома

1
119
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Задържаните за серия от кражби в ж.к. “Славейков” младежи били отговорни и за обир на павилион за бързо хранене и книжарница в ж.к. “Лазур”. Това установиха от полицията в рамките на продължаващото разследване на престъпната дейност на тримата тийнейджъри.

Както вече Ви информирахме, две момчета на 14 години и едно на 16 бяха арестувани във връзка с три криминални деяния – взлом в кафе-сладкарница в ж.к. “Славейков”, взлом и кражба на пари от баничарница в същия комплекс, както и кражба на сладкарски изделия и алкохолни напитки от друго заведение в квартала.

Тримата признаха вината си и по трите случая. Сега обаче се оказва, че тийнейджърите са отговорни и за други две взломни кражби. На 13-и януари, заедно с още две 14-годишни момчета, задържаните разбили витрината на павилион за бързо хранене, разположен на кръстовището на улиците “Копривщица” и “Перущица” в ж.к. “Лазур”. От вътрешността на обекта взели монетник с неизвестна сума пари.

В последствие същите младежи нападнали книжарница на ул. “Карлово”. Счупили витрината, но не успели да проникнат, тъй като обектът имал система за СОТ.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на младежите продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.