Никога повече не губете следите на вашите близки с GPS тракери за малки и големи.

1
133
Добави коментар
svetomirdenev
svetomirdenev

Следенето на децата става все по-лесно благодарение на часовниците с GPS тракери, направени специално за децата.

С GPS система можете да определите точната позиция на лицето, което търсите, като използвате карта на вашия смартфон или таблет.

Услугата за следене на GPS може да постигне правилния баланс между това да дадете на децата си по-голяма независимост, като същевременно запазите спокойствието си. Можете да проследявате къде са децата ви, да откриете дали не са там, където трябва да бъдат, да поддържате връзка и дори да получите SOS, ако се случи нещо наистина непредвидено.

GPS тракерите се предлагат в много форми и размери – някои от тях са джобни модули, които могат да бъдат закрепени към торби или дрехи, други са часовници, висулки или колиета. Повечето от тях обаче са снабдени със сходни функционалности, вариращи от двупосочен разговор и текстови съобщения до брояч на стъпки и дори паник бутони.

Какво да търсите в GPS тракера за деца

Ще откриете, че много GPS устройства за проследяване са пригодени за конкретни възрастови групи и начини на живот, но като цяло ще искате да разгледате няколко основни функции, докато вземете решение за закупуването на тракера аименно:

1. Двупосочно обаждане

Много GPS тракери позволяват двупосочни гласови повиквания между ползвателя и любимия човек или настойник. Когато става дума за GPS тракери за деца, двупосочните разговори обикновено се допускат само с определен брой контакти, като например мама, татко, семеен приятел и може би баба или дядо. Обажданията до и от непознати са блокирани. В нашия опит открихме, че децата на пет или шест години могат да използват двупосочни функции за повикване с лекота, въпреки че ще трябва да устоявате на желанието им да ви се обаждат на всеки пет минути.

2. Водоустойчив дизайн

Уверете се, че GPS тракерът, който избирате за вашето дете, е както сравнително здрав, така и водоустойчив, или иначе новото им GPS устройство няма да оцелее при следващото пътуване до площадката за игра на вашето дете.

3. Аларми, базирани на местоположение

Ако детето ви ходи на училище само, вие ще разберете това малко чувство на облекчение всеки път, когато научите, че любимият ви човек е пристигнал безопасно в местоназначението си. Потърсете GPS устройства, които могат да ви предупредят, когато потребителят пристигне или тръгне от дадено място.

4. Поддръжка на Wi-Fi

GPS тракерите често зависят от комбинация от клетъчни сигнали и GPS, за да се определи местоположението на устройството, но когато се движите на закрито, всички те са изключени, доколкото се стига до клетъчното и GPS приемане. За щастие, някои GPS тракери предлагат Wi-Fi поддръжка, което преодолява липсата на клетъчен или GPS сигнал.

5.Нагласяне и комфорт

И най-популярният GPS тракер на пазара няма да се понрави на вашето дете, ако не му е удобен при носене. Не купувайте часовник с GPS, преди да сте сигурни, че детето ви ще го носи удобно на китката си.

6. Повечето GPS тракери изискват месечни такси

Всичко, което е GPS проследяване и двупосочен разговор не идва безплатно, за съжаление. Очаквайте да плащате месечна такса за използването на GPS тракера, варираща според таксите за пренос на данни на мобилните оператори и доставчика на услугата за проследяване.