„Гледай си работата“ е благословия, не обида :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
194
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Често, когато някой каже: „Гледай си твоята работа“, репликата му се приема като обида. Но в действителност тя не е нито обида, нито проклятие, тя е благословия.

Всеки човек има своя собствена „работа“.

Насекомите имат своя собствена работа. Животните имат своя собствена работа.

Пчелата събира нектар. Жабата лови мухи. Това е тяхната работа.

Всеки има своите неща за правене. Събирането на нектар и улавянето на мухи си има своя човешки еквивалент. Всички ние си имаме свои собствени занимания.

Смятате ли, че е разумно да обикаляте и да учите пчелите как да събират нектар?

Мислите ли, че е разумно да обикаляте и да казвате на жабите да ловят мухи по различен начин?

Би било огромна загуба на енергия, ако правите това. Накрая, пчелата ще прави това, което си прави по принцип, и жабата също.

Така че наистина е най-добре да си гледате работата и да оставите пчелите и жабите да гледат своята.

Замислете се колко много неща има да свършите в собственото си ежедневие и се захванете с тях. Не е нужно да губите време и енергия, за да мислите и анализирате как другите хора живеят или трябва да живеят живота си. Не е нужно да обикаляте наоколо и да им казвате как да си свършат собствената работа или как да живеят живота си.

Ако някой има нужда от помощта или подкрепата ви, намесете се. Но винаги бъдете много внимателни, уверете се, че сте проучили добре ситуацията и проблема, уверете се, че не диктувате правила, че не навлизате грубо в нечие лично пространство. Не забравяйте, че намесата в чуждия живот, е позволена, само когато е абсолютна необходима.

Ако някой дойде при вас и ви помоли за мнението ви, непременно му го споделете. Но ако той не иска мнението ви, не му го натрапвайте, гледайте си своята работа.

Всеки има страшно много неща за вършене. Животът е пълен с неща, които чакат да бъдат направени, заемете с тях и оставете другите да направят същото.

Светът е пълен с всякакви хора – скандалджии, майстори на драмата, хора, които сами саботират себе си и такива, които се саморазрушават.

Понякога опитът да се разберем с някои хора е пълна загуба на енергия, време и емоции. Опитайте веднъж, два, три и просто се откажете, когато осъзнаете, че това е невъзможна мисия.

Понякога опитът да спасим човек, който е решил да се самоунищожи, е пълна загуба на енергия, време и емоции. Опитайте, но се откажете, когато осъзнаете, че не е по силите да спасите някой, който не иска да бъде спасен.

Ако искате да създадете положителна промяна във вашия свят, обърнете внимание в какво влагате енергията си.

Няма как да създадете положителна промяна в живота си, ако хабите времето и енергията си в спорове и скандали с хора, с които не може да се разберете.

Съсредоточете се върху изграждането на реалността, в която искате да живеете.

Не пилейте време и енергия, за да се ядосвате на свят, който не ви харесва. Създайте свой. Ето това означава изразът „Гледай си работата”.

Осъзнайте, че е невъзможно да събудите човек, който не иска да бъде събуден.

Фокусирайте се върху светлите страни на живота си. Гледайте си работата. Съхранявайте скъпоценната си енергия за действително значими и полезни действия.

Източник: wordfromthewell.com / framar.bg