Броене на картите при Блекджек (трета част)

3
356
Добави коментар
SSimeonovv
SSimeonovv

Omega II

Тази стратегия е била създадена от Брайс Карлсон. Тя също е балансирана, което, както казахме, означава, че базовото число е 0. С други думи, след раздаване на цялото тесте, получената от броенето стойност трябва да е 0. Ако имате негативна сума, това означава, че са били раздадени повече високи карти, докато позитивната сума значи, че повечето карти са били с ниска стойност.

При тази стратегия числата 10, вале, дама и поп са равни на -2. Картите 4,5 и 6 са равни на 2. Числата 2, 3 и 7 са със стойност 1, докато числото 9 е със стойност -1. Накрая останаха само А и 8, които се приемат за 0.

 

Multiple decks

Името на стратегията в превод от английски е Множество тестета. Ще започнем с факта, че доста казина избират да използват множество тестета при игрите, за да намалят шансовете на играчите да спечелят или да броят картите. Но стратегията ти за броене като цяло може да е същата. Просто трябва да разделиш моментната преброена стойност на картите на номера на оставащи тестета. Тоест, ако до момента стойността на преброените карти е 6, а остават 3 тестета, тогава реалната стойност ще е 6 делено на 3, тоест, 2.

 

Групова игра

Броенето на карти може да се извършва в група или, ако предпочиташ, в отбор. Така могат да бъдат броени карти на различни маси от различни тестета, а участниците в отбора използват знаци, за да си комуникират, което показва на другите запознати със знаците и стратегията играчи дали да заложат много или не, а също и кога да се включат в ръката.

 

Как да избера стратегия?

Като начало, за тези, които едва сега навлизат в света на броенето на карти или, като цяло на Блек Джек, то тогава се препоръчва да започнат от базово ниво – висока-ниска карта. В последствие могат да се изпробват останалите стратегии, като всички от тях дават еднакво предимство над банката. Нито една от системите не превъзхожда другите, така че въпросът е да намериш тази, която ти е най-лесна, приятна и удобна.