Мадуро: „САЩ са повече от Доналд Тръмп, той е преходен“

1
170
Добави коментар
stivi56
stivi56

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви „САЩ са повече от (президента) Доналд Тръмп, той е преходен“ в правителството на северноамериканската страна.

 

По време на пресконференция с международни медии Мадуро говори за отношенията с Вашингтон. Той поясни, че Каракас е прекъснал връзките си с правителството на Тръмп, а „не с американците“, след като Белият дом призна самопровъзгласяването на депутата от опозицията Хуан Гуайдо като „натоварен за президент на Венецуела“.

„Те искаха да ни прикачат имидж на антиамериканци „, казва Мадуро. „Аз не съм антиамериканец, аз съм анти-империалист, различно е, въпросът за империите трябва да приключи.“

 

Мадуро смята, че „народът на Съединените щати са любезни хора“, причината за това е, че въпреки разрива, Каракас ще поддържа търговски преговори с американците.

 

„На САЩ ще продаваме всичко, което има за продаване. Ако купуват картофи, ще продаваме картофи, ако купуват лук, ще продаваме лук, ако купуват петрол, ще продаваме петрола, който искат от нас. Ако не купуват, ние ще го продадем другаде“ – каза той.