Изгониха 12 нелегални имигранти, работили в голф клуба на Тръмп повече от десетилетие

1
130
Добави коментар
stivi56
stivi56

Националният голф клуб Тръмп в Ню Йорк (САЩ) изхвърли тази седмица група от дванадесет незаконни имигранти, които са работили в компанията повече от десетилетие, съобщи АП.

 

Според адвокат Анибал Ромеро, един мениджър се е срещнал един по един със служителите, някои от които са работили там 12, 13, 14 години, за да им съобщи за уволнението. Също така, той уверил, че хората, които отговарят за клуба, от години знаят за правния им статут и дори знаят, че някои от тях са подали фалшифицирани документи.

 

Адвокатът отбеляза, че вълната от съкращения е дошла, след като работниците на друг клуб, принадлежащ на президента, намиращ се в щата Ню Джърси, обявиха миналия месец, че администраторите са ги наели, знаейки, че живеят нелегално в страната. и дори помогнали на един от тях да получи измамни документи.

Ромеро заключи, че е поискал от властите на Ню Йорк и от ФБР да извършат разследване за практиките на наемане в компанията.

 

От своя страна Ерик Тръмп, един от синовете на президента и съуправител от 2016 г. на организацията „Тръмп“ заедно с брат си Доналд младши, реагира на новината, като заяви, че търси лицето, което е предоставило фалшивите документи на работник за да получи работа незаконно, като гарантира, че „веднага след като бъде идентифициран, той ще бъде незабавно уволнен“.