Апартамент 07 – Sofbuild

1
150
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

Апартаменти 

Подови настилки:

за апартаменти  – циментова замазка;за балкони – настилка от термолющен гранит, цвят G 654 (тъмно сив);

Стени:

фасадни стени и стени между отделните имоти – зидарии 25см,  стоманобетонова конструкция – гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс; вътрешни стени – изградени от гипсокартон по система RIGIPS, с крайно покритие латекс;

Тавани:

окачени тавани от гипсокартон по система RIGIPS, с крайно покритие латекс;

Входна врата:

метална врата на фирма „СОЛИД 55“, Серия 50,  с тристранно заключване, стоманена конструкция с дебелина 68мм от студено развалцована стомана и допълнително усилени профили,  пълнеж от минерална вата, широкоъгълна шпионка, защитна огъвка на стоманената каса и канал за специалния EPDM уплътнител S 50 Thermo +, автоматичен гумен праг, ProBox с рингов протектор,  патронна брава със специална защита с патрон с 3 ключа Solid10, декоративни плоскости 1х8мм с MDF покритие естествен фурнир- правоъгълен /хоризонтален фладер/ отвън и 1х8мм поликарбонат отвътре (с възможност за последваща подмяна съгласувана със “СОЛИД 55” спрямо интериорни врати), луксозен италиански обков, вън – квадратна топка, вътре – дръжка Аякс;
– без монтирани интериорни врати;

Санитарни помещения:

таван – стоманобетонова плочастени – на конструкция, готова за монтаж на гипсокартон по система RIGIPS;под – стоманобетонова плоча;

Складови помещения :

таван – окачен таван от гипсокартон по система RIGIPS, с крайно покритие латекс;стени – предстенна обшивка от гипсокартон по система RIGIPS, с крайно покритие латекс; под – циментова замазка;

Помощни помещения в сутерена:

таван – стоманобетонова плоча;стени – мазилка или шпакловка с крайно покритие боя BAUMIT;под – шлайфан бетон;

Отопление, Вентилация и Климатизация 

Ще бъдат изградени тръбни пътища за индивидуални отоплителни инсталации, осигуряващи възможност за бъдещ монтаж на газови кондензационни котли за отопление и подгряване на водата за битови нужди, и на алуминиеви радиатори и лири за отопление на отделните помещения. Не се предвижда монтаж на газово котле (комплект с всички необходими елементи за монтаж и връзка със системите – ел., ВиК, вентилация),  индивидуални газомери, радиатори и лири. 
В дневните към апартаментите ще бъдат изградени тръбни връзки, осигуряващи възможност  за бъдещ монтаж на сплит климатизатори, инверторен тип. Не се предвижда монтаж на климатично тяло (вътрешно и външно). Предвидени са обслужващи площадки на междуетажните нива  за  монтаж на  външните агрегати на климатиците и уредите за измерване на разхода за отопление и подгряване на водата за битови нужди – газомери.

Във всички санитарни и складови помещения в апартаментите ще бъде изградена вентилационна система, без монтирани крайни елементи – вентилатори в санитарните помещения, и с монтирани вентилатори в складовите.

По желание на клиента „Софбилд“ ЕООД ще препоръча фирма за доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на газови котли (комплект с всички необходими елементи за монтаж и връзка със системите – електро, ВиК, вентилация) от водещ световен производител, индивидуални газомери, алуминиеви радиатори, алуминиеви лири, сплит климатизатори (климатици) и други. Необходимите СМР в тази връзка ще бъдат изпълнени срещу допълнително заплащане от клиента към фирмата изпълнител, по преференциално договрени цени от „СОФБИЛД“ ЕООД за обекта.

Водопровод и канализация

Водопровод

Водопроводната инсталация ще бъда изградена от полипропиленови тръби, до „тапа“, без монтирано санитарно оборудване.
Измерването на изразходваното количество вода ще се осъществява чрез водомери с възможност за дистанционно отчитане.

Канализационна инсталация — За битови нужди. 

За канализационната инсталация се предвиждат вертикални PVC – тръби, с хоризонтално отклонение към всеки отделен имот, завършващо с „тапа“ на самия вертикален щранг;

Канализационна инсталация — Отводнителна инсталация.

Ще бъде изградена система от воронки HL, отводнителни решетки ACO и тръби, която да  отвежда всички дъждовни води. Воронки ще бъдат монтирани и под настилката на терасите.

Канализационна инсталация — Отводняване на климатични тела и газови котли.

Инсталацията за отводняване на климатичните тела и газовите котли е изцяло скрита. Включването и в канализацията на сградата ще се извърши през сифони или S – връзки. По този начин се възпрепятства проникването на канализационни газове в климатичните тела, а от там и в жилищните помещения.

Осветителна и силова инсталация

Захранването на апартаментите е монофазно/трифазно от ГРТ на съответните входове. Кабелите са изтеглени в PVC тръби, положени вертикално в специален шлиц в конструкцията.
В апартаментите захранването на всички консуматори ще става от апартаментно електрическо табло SCHNEIDER ELECTRIC, окомплектовано с необходимата предпазна апаратура. Апартаментните табла са с входящ автоматичен прекъсвач и изходящи автоматични предпазители. За токовите кръгове на котлони, фурна, миялна машина, пералня, кухненски контакти и контакти за общо предназначение се предвиждат допълнително ЗТУ (дефектнотокова защита).

Инсталацията ще бъде изпълнена, както следва:

–  за осветлението с кабел в гофрирани тръби зад  гипсокартонени стени и на скоби над окаченият таван, а командването ще става чрез ключове от място;

–  за контактите на отделните консуматри –  с кабели  в гофрирани тръби зад гипсокартонени стени;

– монтирани ключове и контакти от серия ASFORA, SCHNEIDER ELECTRIC;

Осветлението на всички помещения е съобразено с функциите, които ще изпълняват, без крайния елемент на осветителното тяло.

Телефонна инсталация, антенна инсталация, интернет

На определени места на партера на сградата за отделните входове ще се монтират слаботокови шкафове, от които ще се изтегли по един брой  кабел съответно за:  телефонна инсталация, антенна инсталация за кабелна телевизия и структурно окабеляване – интернет до апартаментите с използвани кабели с категория cat.5e.
В жилищата за слаботоковите инсталации ще се предвиди монтирането на слаботокова кутия. Връзката между етажната кутия и слаботоковата кутията ще е посредством гофрирана тръба. От монтираната слаботокова кутия ще се изтеглят отделните излази с проводници положени зад гипсокартонени стени. Излазите на съответните инсталации ще завършват на интернет розетка RJ 45 скрит монтаж на височина 0,35м от готов под.

Звънчево – домофонна инсталация

В главните ел. табла на отделните входове на сградата ще се монтират захранващи блокове за домофонните уредби и електрическите брави за съответните входове. 
Домофонната инсталация ще включва  домофонна слушалка  във всеки апартамент с  връзка до таблото на партера с домофонен говорител и звънчеви бутони монтирани на входа на всеки блок.

В  слушалките ще има вграден зумер. Той звъни по различен начин в зависимост от кьде е повикването – от входната врата на блока  или от входната врата на апартамента. Звънчево – домофонната инсталация е изцяло изградена с техника от FERMAX.