Срещу вирусни инфекции при деца – подходящ режим на хранене

1
129
Добави коментар
borola
borola

Когато е налице риск от вирусни инфекции при деца – начинът на хранене е от изключително значение за подпомагане на организма. Подготвили сме примерно меню, съдържащо най-полезните храни за малчуганите в условията на повишена заболеваемост и грипна обстановка.

Знаете ли, че имунната система „расте“ заедно с децата?

При възрастните имунната система е напълно развита. Детският имунитет започва своето развитие след раждането. В първите месеци след появата на бял свят, децата са все още защитени от антителата, предадени от майките. Впоследствие, децата започват да произвеждат собствени антитела срещу антигените, на които са изложени. С порастването, идва и изправянето срещу множество източници на инфекциозни заболявания. Особено в училищна възраст, децата се сблъскват с редица болестотворни микроорганизми и шансът за заразяване скача неимоверно.

Каква е връзката между имунитета и вирусните инфекции при деца?

В определен период от развитието си, детето може да боледува по-често. Но това зависи и до голяма степен от силата на имунната му система. Ако е отслабена – детето е по-податливо на инфекции. Сблъсъкът с вирусите има и положителна страна – той спомага за развитие на имунната система.

Силният имунитет при децата зависи от много фактори. Сред тях се отличава начинът на хранене и ефектът му върху имунната система. Здравословна храна е естествен стимулатор на имунната система. Чрез храната, детето получава необходимите важни витамини и микроелементи, с помощта на които да расте здраво и силно. Много е важно в подрастващия период да се наблегне на някои видове храни, които имат благоприятен ефект върху целия организъм. Тези храни са бустери на имунната система и горещо се препоръчват при боледуване от вирусни инфекции при деца.

За наша радост има храни с имуностимулиращи свойства, чиито прием помага на организма да се бори с вирусните инфекции. Като бонус – те са богати на полезни хранителни вещества, необходими за растежа и развитието на най-малките.

Какво е добре да включва здравословното меню срещу вирусни инфекции при деца?

Кисело мляко – всички сме чували за необикновените свойства на полезните бактерии в киселото мляко. Проучвания доказват, че те също спомагат за по-бързото овладяване на грип и настинка. Киселото мляко и йогурт са богати на протеин и калций. Мигновено се превръщат в най-доброто допълнение към здравословната закуска.
Чесън – той не е най-любим на малчуганите, но за сметка на това е много полезен. Консумацията на чесън повишава функциите на белите кръвни клетки за ефективна борба с вирусните инфекции при деца.
Бадеми – не само богати на фибри, протеин и полезни мазнини, бадемите съдържат и антиоксиданти и витамини от група B. Бадемите имат свойството да активират защитните сили на имунната система. Тъй като може да бъдат трудни за консумация от най-малките, подсигурете алтернатива – натурално бадемово масло, например.
Пилешка супа – едно легендарно имуностимулиращо средство от домашната кухня. Вкусната пилешка супа има противовъзпалителен ефект и спомага за естествено извеждане на секретите от тялото.
Гъби – много често пропускаме да добавим тези зеленчуци към менюто си и това е огромна грешка. Гъбите имат антивирусни и антибактериални свойства и са пълни с полезни хранителни вещества. Имуностимулиращият им ефект предпазва детския организъм от боледуване.

Ефективно средство за подпомагане на имунната система срещу вирусни инфекции при деца

Родители, специалистите от програма Имунитет ви съветват да посещавате интернет страницата на програмата за редовна здравна информация. На интерактивния сайт на програма Имунитет ще се запознаете с методите за ефективно подсилване на имунната система. Нашите здравни специалисти ще ви насочат към избора на природен продукт, идеално допълващ здравословния начин на хранене на малчуганите.

Приемът на естествени имуностимулатори е ефективен начин за повишаване на имунитета на детето по време вирусни инфекции. Натуралните имуностимулатори от фамилия Имунобор – Имунобор Кидс отговарят на всички критерии за ефективни имуностимулатори, подходящи за детската имунна система. Предимството на продуктите от серията Имунобор Кидс е, че могат да се прилагат преди, по време или след боледуване. Имунобор Кидс се предлагат в два варианта – под формата на растителни капсули за деца в училищна възсраст и сироп за най-малките.

След като вирусната инфекция е на лице, е нужно да действаме бързо!

Педиатрите съветват, при първи симптоми на настинка и грип да не се отлага приема на Имунобор Кидс Актив. Към този продукт, освен мощната комбинация от бета глюкан и Ехинацея, е добавен и витамин C. Имунобор Кидс Актив под формата на капсули или сироп се бори с вирусните инфекции като засилва активността на имунните клетки. Чрез стимулация на имунната система, продуктът овладява състояния на грип и настинка и редуцира риска от усложнения. Имунобор Кидс Актив Капсули и Имунобор Кидс Актив Сироп могат да се приемат и по време на антибиотично лечение.

Преглеждания:
4