Кападокия – Неповторима, Загадъчна и Мистична

1
188
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 29.03.2019

Престой: Шестдневна

Цена: 495 лв.

1 ден София – Хасково – Капитан Андреево – Истанбул – Анкара
Отпътуване за Република Турция в 20.00 ч. по маршрут София – Хасково – Капитан Андреево – Истанбул – Анкара – нощен преход.

2 ден Анкара
Пристигане в Анкара. Град разположен сред хълмиста местност  в Анадолското плато основан през 7 век пр.н.е. с гръцкото име Ангира. Обявен за столица на Република Турция през 1923г. Посещение на мавзолея на Ататюрк . Архитектурата на мавзолея е впечатляваща. Направена е по дизайн на двама архитекти с професорски титли – Емин Онат и Ахмер Арда. Територията му е 750 000 квадратни метра. Мавзолейният комплекс се състои от три части – главна алея с лъвове, церемониален площад и сградата на мавзолея. Посещение на  Анкарската крепост, от която се разкрива невероятна гледка към града. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Анкара – Кападокия
Закуска. В 8.30 ч. отпътуване за Кападокия. Попътно фотопауза на соленото езеро  Tuz Gölü – второто по големина езеро в Турция с дължина 120 км. Отпътуване за Долината Ихлара, която е дълга 15 км и е прорязана от реката Мелендиз. В продължение на хилядолетия тя е разкъсвала мекия вулканичен камък. Вертикалните стени на каньона се издигат на повече от сто метра, а в скалата са издълбани двадесетина черкви. Византийското име на тази долина е Пелистрема. Отпътуване към  подземния град Каймаклъ, отворен за посещение на туристи през 1964г. Смята се, че е бил свързан и с останалите подземни градове в района като в него са живяли до 1000 души. Тунелите са малки, дълги и тесни, с множество стаи, където са  живеели местните в града. Това е най-големият подземен град в района, разположен на пет нивата и достига до дълбочина 120 м. Настаняване в хотела. Вечеря. След вечеря по желание посещение на оргинален танц на Дервиши. Нощувка.

4 ден Кападокия – Авенос – Кападокия
По желание – възможност да посрещнете изгрева на слънцето издигайки се с  балон във въздуха. Едно невероятно и много вълнуващо преживяване (тръгването от хотела е рано сутринта, а полета трае около 60 минути и се издигате на 800м височина. След приземяването получавате сертификат за полета). Връщане в хотела. Закуска. Отпътуване за Музеят на открито Гьореме – едно от най – известните и най – посещавани манашески селища в района на Кападокия. В него има над 30 църкви, които са от периода IX- XI век с изключително интересни стенописи. Отпътуване за крепостта Учхисар, откъдето се открива прекрасна гледка към околността. Отпътуване за долината  Дервент или долината на розите .Тук няма скални жилища и манастири, но има образувания с различни форми на животни : камили, змии, делфини и много други. Прилича на голяма зоологическа градина на открито. Ако имате богато въображение можете да видите и Света Богородица с Младенеца. Посещение на долината на гълъбите за фотопауза. Отпътуване за гр. Авенос – красиво градче разположено на двата бряга на р. Къзълърмак – най-дългата река в Турция. Градът е известен с грънчарството. Посещение на  фабриката за производство на керамика, където ще имате възможността да видите оригинален начин на производство. Възможност за закупуване на грънчаски изделия на производствени цени. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на Турски ресторант с  фолклорна програма. Тук ще имате възможността да видите автентичен фолклор от различни региони на Турция. Вечерта ще завърши с атрактивен танц на пищна танцьорка на бейли денс. Нощувка.
 
5 ден Кападокия – Бурса
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към Бурса. Посещение на старият квартал с етнографските къщи Одунпазаръ и центъра на Ескишехир. Свободно време за късен обяд. Желаещите могат да се повозят на гондоли в реката Порсук. Отпътуване за Бурса, четвъртия по големина град в Турция и първата Османска столица. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Бурса – София
Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на Бурса – хълма Топхане с часовниковата кула и гробниците на хановете Осман и Орхан. Посещение на Улу джамия, тя е построена от Баязид I след победата му при Никопол. Интериорът на сградата е в бароков стил, двете минарета са изградени от тухлени основи, облицовани с мрамор. Посещение на Йешил джамия – построена през XV век. Цветните шарки и цитати от Корана издълбани в мрамора допринасят за това джамията, да е по-известна и като Зелената джамия. Посещение на Козахан, най-големият пазар за коприна.Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Анкара;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел ***  в района на Кападокия;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Бурса;

Туристическа програма в Анкара с местен лицензиран екскурзовод на български език;

Посещение на Соленото езеро – Tuz Gölü;

Посещение на долината Ихлара;

Посещение на подземния град Каймъклъ (без включени входни такси);

Туристическа програма в Кападокия;

Туристическа програма в Ескишехир;

Туристическа програма в Бурса;

Екскурзоводско обслужване;

Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Подземния град Каймъклъ – 35 TRY;

Крепоста Учхисар – 8 TRY;

Скални църкви в Гьореме – 45 TRY;

Оригинално представление на Дервиши – 25 €;

Турски атрактивен ресторант – 25 €;

Полет с балон – 150 €;

Гондола – 10 TRY;

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Дете от 0 до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 40 лв.

Доплащане:

Настаняване в единична стая – плюс 100 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;

Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:          
Необходими документи:

Международен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;

За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на „Групама Застраховане“ ЕАД – гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.