В DELTA HILL бе осветен нов храм посветен на св. Пантелеймон

4
189
Добави коментар
Mom44ill
Mom44ill

Детайли

Публикувана на 30 Юли 2018, 09:36

На 27 юли, когато Православната църква почита паметта на св. великомъченик и целител Пантелеймон, в Комплекс DELTA HILL, с. Кладница, бе осветен нов православен храм-параклис, посветен на светия целител Пантелеймон.

Храмът е изграден от живущите в комплекса, воглаве с г-н Орлин Алексиев и е едно изключително бижу, което духовно ще окриля и изпълва обитателите на селището с вяра, надежда и любов, както и с ежедневен спомен за Бога.

Водоосвещението и освещаването на храма бе извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и духовници от епархията и региона.

След освещаването на новоизградения храм-параклис, епископ Поликарп поздрави присъстващите с новата духовна придобивка и приканвайки ги да посещават храма, им преподаде благословението и радостта на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит.

За благословение на вярващите, епископ Поликарп поднесе дар на храма, който ежедневно да ги благославя, а именно, частица от светите мощи на св. Харалампий.

С благоговение и духовна радост, присъстващите минаха, след молитвеното последование, за да се поръсят за здраве и да целунат светите мощи на Божия угодник Харалампий.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Последно обновена на 30 Юли 2018, 09:44