Как да се храним като Адриана Лима

1
178
Добави коментар
svetla58
svetla58

Моделът на Victoria’s  Secret Адриана Лима е известна със своята пълна отдаденост към диетата и тренировъчния си режим. Менюто й съдържа предимно месо, млечни продукти и зеленчуци.

Едно е ясно – само защото тази диета работи при нея и й помага да изглежда по начина, по който тя самата желае, не означава, че и при вас ще сработи също толкова успешно. Вашите хранителни нужди са уникални и строго индивидуални. Едно от най-важните неща, които трябва да се знаят за диетите е, че една и съща диета НЕ дава едни и същи резултати при всеки човек. Затова трябва много старателно и внимателно с намигване към здравето, да подбирате и пробвате различни варианти. Първоначално – за кратко време, за да видите дали ви носи нужния резултат и след това да предприемете по-сериозни стъпки.

Според нас никой не трябва да стартира диета, ако преди това не е направил консултация с диетолог или ендокринолог. Казваме ендокринолог, защото при повечето жени, които има проблеми с теглото, причината са жлезите с вътрешна секреция и хормоните. А точно ендокринологът е лекарят, който може да ви помогне в случая. Дори и да нямате здравословни проблеми, които да пречат или да са причина за наднорменото ви тегло, консултацията с медицинско лице е задължителна!

Чернокосата бразилска изкусителка следва общ диетичен план. Самата тя разкрива, че е пробвала множество варианти и комбинации на хранене на своя собствена отговорност – от liquid detox до протеини, но с времето е стигнала до момент на пълно объркване и това е довело до вземането на решението да се обърне към диетолог, с когото да работи и да се консултира перманентно. Оттогава досега тя следва само и единствено препоръките на лекаря.

Диетата й се основава на много фактори. Диетологът извършва серия от изследвания, които проверяват кръвта и цялостното й здравословно състояние.

Сега освен месо, млечни продукти и зеленчуци, тя приема и протеинови барове и пие различни плодови и зеленчуков шейкове.

Адриана Лима е много последователна в храненията си. Тя яде по 6 пъти на ден и пие поне по 2 литра вода.

Денят й стартира с типичната закуска – овесена каша със стафиди и яйчени белтъци с чаша кафе и мляко.

Обядът обикновено включва малка порция месо със зеленчуци. Докато често вечерята е малка салата. За да допълва витаминозно менюто си, Адриана си похапва сурови моркови или лека закуска в дните, в които й е позволено.

Примерна диета:

Закуска – овесена каша с микс от ядки и плодове (къпини, бадеми, слънчогледови семки, стафиди, сушени боровинки и др.)

Междинна закуска –  протеинов шейк с плодове и зеленчуци.

Обяд – пилешки гърди, сладък картоф, киноа или ориз със зеленчуци.

Следобедна закуска – пръчки от моркови, пръчки от целина, ядки.

Вечеря – light салата с чист протеин, като пиле или риба.

Нощна закуска – елда, конопено мляко и мед  студено или горещо).

Някои диетолози правят коментар относно диетата на Лима, защото смятат, че зърнените храни в диетата си, тя трябва да замени с повече пресни плодове, а малката салата за вечеря трябва да бъде по-голяма, защото на човек за денонощието са му необходими поне 25 грама фибри, а те се добиват от зелените зеленчуци. Освен това не бива да се прекалява с дресинга на салата.

Диетата и упражнения вървят ръка за ръка за редуциране на килограмите. Адриана тренира много редовно и стриктно!  Сред практиката й се нареждат спортове като колоездене на закрито, йога, фитнес, джогинг, но тренировките по бокс са нейните фаворити.

Всеки ден тя тренира бокс и скачане. Колко упражнения трябва да направите за загуба на тегло зависи от това колко ядете и какъв тип тренировки правите. Спокойно, не е задължително да тренирате бокс, като нея, тя просто обожава този спорт.

Вие трябва да изберете някакъв вид физическа активност, която да е предизвикателство за вас.

Също така Адриана е осъзнала важността на добрия, дълбок и разкрасителен сън и спи поне по девет часа! Също така медитира преди лягане, за да се отпусне.

Успех!

Редактор: Марина Делева