10 от най-необичайните смъртни случаи

1
173
Добави коментар
setlans
setlans

От кмет, който се спъва в собствената си брада, до жена, която бива разкъсана от банда дакели, историята е пълна със странни и необичайни смъртни случаи.

Никой не обича да говори за смъртта, но всички сме си мислили за нея. Как ли ще си отидем от този свят? – въпрос, който повечето от нас са си задавали. Може би всички се надяват на тиха и безболезнена смърт, но дали ще бъде такава?

За хората, които сме включили в нашият списък със сигурност не е била такава. Тяхната смърт е настъпила по начин, който никой не би могъл да предвиди.

Внимание! Статията съдържа описания на смъртни случаи и не е подходяща за деца.

Франц Райхелт, Летящият шивач

Франц Райхелт е френски шивач, роден в Австрия, който е известен със своите изобретения. Той остава в световната история със своя фатален скок от Айфеловата кула.

Той изобретява костюм-парашут, като е толкова убеден в изобретението си, че решава да го изпробва лично. По принцип, за такива експерименти се използват кукли, наподобяващи хора.

Райхелт получава разрешение от парижката полиция да тества изобретението си. Без грам страх, той скача с костюма-парашут от върха на Айфеловата кула (300 метра) и умира.

Арий, Основоположник на Арианството
Арий по време на Вселенският събор / Снимка: By Jjensen – Own work, Public Domain, Link

Арий е древноримски християнски теолог, основоположник на арианството. Неговите религиозни убеждения били толкова спорни, че бива осъден на първия Вселенски събор.

Учението, което оставя след себе си ще бъде помрачено от един от най-необичайните и зловещи смъртни случаи, които древният свят е виждал.

Арий умира през 336 година, когато усеща внезапни крампи в червата по време на процесия. Преди да стигне до тоалетната, Арий освобождава червата си, като от него излизат огромно количество кръв, тънкото му черво, части от черния му дроб и далака, което довежда до почти мигновената му смърт.

По онова време са смятали, че Арий е бил поразен, заради неговата ерес, но според съвременните историци, той най-вероятно е бил отровен.

Случаят „Дятлов“
Две от телата на жертвите / Снимка: Russian National Files

Най-вероятно вече сте чували за този случай, но няма как да го пропуснем, имайки предвид странната смърт на студентите.

На 31 януари 1959 година, Игор Дятлов повежда осем свои състуденти от Уралския държавен технически университет, на експедиция в планината Холатчахль. Въпреки че всички са опитни планинари, те никога повече няма да бъдат видени живи.

Когато не се прибират на точната дата, започва спасителна акция. Това, което откриват спасителите е изключително необичайно. Въпреки температурите, които са варирали между -25 и -30 градуса, студентите били полуголи, а телата им пръснати.

Официалната информация, след разследването е следната: – Шест от членовете на групата са починали от хипотермия, останалите трима от фатални наранявания. – Няма индикации да е имало други хора наблизо, освен студентите. – Палатката, в която са спели е била разпорена отвътре навън. – Жертвите са починали от 6 до 8 часа след последното им хранене. – Фаталните наранявания на три от жертвите не са причинени от човешки същества, защото приложената сила е невъзможна за човек.

Може би най-загадъчна е смъртта на Людмила Дъбинина. Тя е получила фрактура на гърдите от сила, непонятна на лекарите. Странно е, че езикът ѝ е липсвал, заедно с очите, част от устните и тъкани от лицето.

Труповете били с кафяв оттенък, а според някои доклади дрехите им са били заразени с радиация.

Има много хипотези относно смъртта на студентите, като според открити дневници, те са били свидетели на странни светлини в небето.

Друга група планинари, които са се намирали на 50 км от мястото на инцидента, са докладвали, че са видели странни сфери, светещи в оранжево.

Мери Рийзър, Изпепелената жена
Мери Рийзър преди и след инцидента / Снимка: YouTube

Смъртта на Мери Рийзър е една от най-необяснимите в човешката история. Това, което прави нейната смърт необикновена е фактът, че части от тялото ѝ са овъглени, други напълно изгорели, а апартаментът ѝ е почти недокоснат.

Мери Рийзър е била на 67 години, когато умира сама в апартамента си в Сейнт Питърсбърг, Флорида. След няколко неуспешни опити да се свърже с нея, хазяйката на Мери се обажда на полицията. Полицаите се натъкват на нещо ужасяващо.

Тялото на Рийзър е почти кремирано. Единствените останки са на части от гръбнака ѝ, черепа (който за учудване се е смалил), както и един от краката ѝ, обут с черна обувка.

Интересно е, че за да се достигне до това състояние е нужна температура от близо 1000 градуса по Целзий и няколко часа горене. Това озадачава следователите, защото апартаментът ѝ почти не е пострадал. Купчина вестници, които са се намирали до жертвата са само леко потъмнели.

Поради необяснимите и странни обстоятелства в нейния случай се подозира, че Рийзър е жертва на СЧС – спонтанно човешко самозапалване. Тази хипотеза не се харесва на ФБР, които смятат, че причината е цигара, която възпламенява тялото, а огънят се е захранвал от собствената телесна мазнина на Мери.

Според д-р Уилтън Крогман, професор по физическа антропология в Университета в Пенсилвания, не е възможна пълна кремация, без повече щети на апартамента.

Ханс Щайнингер
Ханс Щайнингер / Снимка: imagenesmy

Що се отнася до необичайните смъртни случаи при политици, Ханс Щайнингер трябва да бъде на върха, ако не и на първо място.

Той е бил кмет на малкото градче Браунау на Ин, Австрия през 1567 г. Щайнингер остава в историята с нещо друго – неговата брада. За съжаление, именно това, което го прави известен е и това, което го убива. Неговата брада е била с дължина метър и половина.

През повечето време, той е държал брадата си под формата на плитка в джоба си. И по принцип това помагало…до една есенна нощ, когато пожар се разгорял в града.

Щайнингер бързо скочил, за да се притече на помощ. По време на суматохата, брадата му се изважда от джоба. Той обаче бил в кризисен режим и забравил да я прибере. Това се оказва груба грешка. Тръгвайки да слиза по стълбището, той се спъва в нея, пада и си чупи врата.

Градът е съкрушен от загубата на любимия си кмет. Гражданите издигат статуя в негова чест, а брадата му и до днес стои на показ в историческия музей на града.