Вече има план за евакуация на кралица Елизабет II в случай на бунт заради Брекзит

1
102
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Британската кралица Елизабет II и други видни членове на британското кралско семейство ще бъдат евакуирани от Лондон, ако избухне бунт заради излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз без споразумение. В неделния си брой вестник „Сънди таймс“, цитиран от ТАСС пише, че има таен план на правителството за това.

 В публикацията се отбелязва, че подобна мярка е предвидена още от времето на Студената война, когато Великобритания разглежда сериозно заплахата от нападение с ядрено оръжие от Съветския съюз. Изданието не съобщава къде точно ще бъде отведен британския монарх в случай на спешна евакуация.

„Този план за спешна евакуация съществува от дните на Студената война, но сега той е преориентиран в случай на бунт заради Брекзит“, Сънди таймс цитира свой източник в британското правителство.

Великобритания трябва да напусне Европейския съюз на 29 март т.г., след референдум, на който гражданите гласуваха в подкрепа на Брекзит. На 15 януари Камарата на общините отхвърли Договора с ЕС за излизане Общността, договорен през ноември миналата година.

За да влезе в сила, сделката за Brexit трябва да бъде одобрена от британските законодатели, както и да бъде ратифицирана от всички страни от ЕС.

Премиерът Тереза Мей вече заяви, че съгласно чл.50 от Договора за Европейския съюз, Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз без споразумение на 29 март, ако парламентът не го одобри. Според някои източници, повторното гласуване на договореното споразумение с Брюксел ще се проведе в британския парламент на 13 февруари.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари