Цветанов под ръка с Карадайъ на молитва и закуска при Тръмп

1
215
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

Ще ходят да се молят Тръмп да им остави малко от хот-дога на закуска. „Американският“ президент на Руските Съединени Щати не обича да се храни сам рано сутрин, особено след като сам Бог (както наскоро се обяви) е пожелал той да бъде в Белия дом. Ама „нашите“ екземпляри на Дарвин какво ще правят там, един Господ знае. Каква е информацията за тая молитва по време на закуска?

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отново ще присъства на Националната молитвена закуска при президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха от партийния пресцентър. Заедно с него на събитието ще са и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, депутатът от БСП Жельо Бойчев, председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и зам.-кметът на София Тодор Чобанов. Миналата година с Цветанов освен Нунев до САЩ пътуваха кметовете на София, Бургас и Пловдив Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Иван Тотев. Националната молитвена закуска е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ. Провежда се ежегодно през първия четвъртък на февруари.

На закуската, освен президентът на САЩ, традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация, въоръжените сили на САЩ, както и дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от различни държави. По време на посещението си в САЩ Цветанов щял да участва във форум по сигурността, и ще има двустранни срещи с представители на неправителствения сектор, Конгреса, Държавния департамент и Съвета по национална сигурност на САЩ.