Удар с мирис на ракия на митничарите на Дунав мост 2

1
161
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

3088 кутии  (61 760 къса) цигари от различни марки, облепени с валидни български акцизни бандероли, както и 147,5 литра етилов алкохол откриха митнически служители от сектор „Борба с наркотрафика“ – звено Лом в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ на Агенция „Митници“.

Акцизните стоки са открити при проверка на  лекотоварен автомобил, превозващ групажни пратки от България към Германия и Великобритания. В района на Дунав мост 2 при Видин превозното средство е спряно и е направена проверка на товара. В общо осем пратки, изпратени от няколко физически лица, са открити общо 3088 кутии  (61 760 къса) цигари от различни марки, предлагани на българския пазар и облепени с валидни български акцизни бандероли.

Тютюневите изделия били разпределени в количества между 1878 кутии и 160 кутии в пратка. За големите количества цигари, макар и облепени с български бандерол, не са представени изискуемите документи по ЗАДС за превоз на акцизни стоки. Освен цигарите, в две пратки са открити и 147,5 литра етилов алкохол, с мирис на ракия, в пластмасови бутилки с различна вместимост – от туби от 10 л до 1,5 л разфасовки, също без документи.

При друг случай, отново в района на Дунав мост 2, вечерта на 01.02.2018 г., в резервната гума на товарен автомобил с чужда регистрация, митническите служители откриват скрити цигари с турски бандерол, общо 420 кутии /8400 къса/ от три известни марки.

По случаите са образувани административнонаказателни производства.

https://www.blitz.bg/kriminalni/udar-s-miris-na-rakiya-na-mitnicharite-na-dunav-most-2-snimki_news655294.html

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари