Какво ще гласуват днес Столичен общински съвет

1
234
Добави коментар
Mitakus69
Mitakus69

Кога ще приключи реконструкцията на Западен парк

В кал до ушите ще потъне всеки, който се престраши да се разходи в Западен парк. За разораната главна алея, алармират столичани в социалната мрежа. Очевидно е, че се извършват строителни дейности, но като цяло не се забелязва да са към края. Гражданите цяла година очакват да видят новия облик на парка, който трябва да е готов след 2 – 3 месеца.
Ремонтът там започна през пролетта на 2018 г. През март Столична община подписа договор с „Галчев Инжинеринг“ за изпълнител на така наречената реконструкция, която обхваща около 500 дка от парка.
Обещанията са за нови настилки, нова детска площадка, обновена паркова мебел,  кошчетата за отпадъци. Най-очакваното обаче са водните обекти – сухият фонтан, езерото при алпинеума. Според проекта в Западен парк трябва да се направи нова поливна система, енергоспестяващо и автоматично регулируемо осветление. Според договора с изпълнителя трябва да се изгради и цялостно видеонаблюдение.
Ремонтът е на стойност е малко под 11 млн. лв. 8,5 млн. лв. от тях са безвъзмездни по ОП „Региони в растеж“. Другите 2,4 млн. лв. са от бджета на Столична община. Срокът за ремонта е 12 месеца, което означава, че през март – април Западен парк трябва да посреща посетителите.
 
 

Прочети още…