Празник на Лалето в Истанбул

1
168
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 04.04.2019

Престой: Четиридневна

Цена: 185 лв.

За първи път в Истанбул – пеещи фонтани!!! Вижте УНИКАЛНИЯ танц на Музикалните фонтани – вода, музика и огън ви очакват в Watergarden, впечатляващо представление! Ослепителна гледка – вода, светлина, лазер и огън! Ресторанти и кафенета, улици, пълни с вкусотии, кина, театри и концертни зали, зелени паркове, всичко и още много повече в сърцето на Ataşehir Watergarden! Изживейте Венецианска приказка в Истанбул –  духът на Венеция и площад Сан Марко ви очаква!

1 ден 04.04.2019 Ботевград – София – Хасково – Капитан Андреево – Истанбул
Отпътуване от гр. Ботевград в 17:30 ч. и гр.София в 18:30 ч., по маршрута София – Пловдив – Хасково –  Свилeнград  –  Одрин  –  Истанбул. Нощен преход.
 
2 ден 05.04.2019 Истанбул
Пристигане сутринта в древния Константинопол – по възможност настаняване в хотела. Панорамна обиколка на Истанбул с професионален местен екскурзовод на български език / Европейска и Азиатска част/  Посещение на един от най-красивите паркове в Истанбул – Емирган. Свободно време за почивка и снимки. През този сезон паркът е осеян с милиони лалета, които образуват различни фигури. Пешеходна разходка в Историческия център: Хиподрума с Колоната на Константин Велики, Египетския обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм II. Посещение на Синята джамия – уникална с шестте си минарета, църквата „Света София”,  Водохранилището. Връщане в хотела с градски транспорт . Свободно време за почивка и шопинг. Нощувка.

3 ден 06.04.2019 Истанбул
Истанбул: Закуска. В 09:00 ч. разходка с кораб по Босфора / по желание срещу заплащане /. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта „Румели Хисар”. Ще имате възможността да снимате великолепните дворци „Долма бахче” и „Чираан”. По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите на града – „Девическата кула”. По време на обиколката ще видите и къщите, в които са снимани част от прословутите турски сериали. Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин. След тура имате възможност за посещение на новия султански дворец Долмабахче Сарай  (по желание срещу заплащане) – най-красивия дворец в Истанбул, наричан Малкия Версай – едно от местата в града, което задължително трябва да се види. Свободно време за шопинг. По желание / срещу допълнително заплащане /  в 17:00ч. посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. Ако искате да се почувствате, като в  Дубай и да се докоснете до едно от чудесата му, то МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL с Пеещите фонтани е Вашето място. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден 07.04.2019 Истанбул – Капитан Андреево – София
Закуска. Отпътуване за Outlet Via Port Venecia. Новият Outlet Via Port Venezia ви предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световноизвестните марки.Това е място, където трябва да посетите, нещо различно от обичайния търговски център, тъй като можете да се насладите на пазаруване, хранене или дори просто да се разхождате край водния поток. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София и Ботевград.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

2 нощувки със закуски в хотел ***  в района на Истанбул;

Панорамна туристическа обиколка на Истанбул – европейска и азиатска част с местен лицензиран екскурзовод на български език;

Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул;

Посещение на Outlet Via Port Venecia;

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Вечеря в панорамен ресторант (организират се на място при мин. 25 ч.) – около 15 € /при минимум 25 туристи/;

Разходка с корабче – 15 € /при минимум 20 туристи/;

Посещение на WATERGARDEN İSTANBUL – 15 €/при минимум 20 туристи/;

Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

                – Света София – 60 TRY + 5 TRY за слушалки;
                – Водохранилище – 30 TRY;
                – Долмабахче – 60 TRY;

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Настаняване на дете от 0 до 11,99 г. в стая с двама възрастни – минус 30 лв.

Доплащане:

Настаняване в единична стая –  плюс  60 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека ;

Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
 

Полезна информация:
Необходими документи:

Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.

 За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на „Групама Застраховане“ ЕАД – гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.