ЦСКА преговаря с играч от Южна Америка – SportVox

1
119
Добави коментар
sheri
sheri

ЦСКА очаква попълнение от Южна Америка. Според запознати, клубът преговаря с футболист от този континент, който е с европейски паспорт и няма да струва почти нищо на “червените”.

През последните месеци главният мениджър Стойчо Стоилов имаше няколко мисии в Южна Америка, като е гледал играчи основно в Бразилия и Колумбия. Стоилов беше на лагера на “армейците” в Испания, а освен това пътува и с Кирил Десподов при трансфера му в Каляри.

През последните два зимни прозореца ЦСКАнеизменно се подсилваше с играчи от Южна Америка. Част от тях бяха свободни агенти, а други разтрогваха със своите клубове, които единствено запазваха част от бъдещ техен трансфер. През 2017 към “червените” се присъедини оказалият се голям удар Фернандо Каранга, който дойде от втородивизионния бразилски Парана. Южноамериканецът се наложи като твърд титуляр и стана най-резултатният чужденец в историята на “армейците”, след което бе продаден на огромна печалба в Китай.

През 2018 година пък на “Армията” дойдоха двама от Южна Америка – левият бек Жеферсон от Интернасионал и нападателят Жан Карлос Бланко от колумбийския Ла Екуидад. От САЩ пък дойде плеймейкърът Роналд Алберг. В състава в момента е само Жеферсон.

Иначе ЦСКА остава пасивен на трансферния пазар вече месец откакто стартира подготовката. “Армейците” се разделиха с Кирил Десподов, а скоро се очаква да си тръгне и Мауридес, който ще поеме в посока Азия, след като се размина с трансфер в Рапид (Виена).

“Тема спорт”