Бургас почете годишнината от от Освобождението на града

1
116
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

На пук на лошото време и дъжда, малки и големи взеха участие в празника по случай Освобождението на Бургас от османско владичество. Събитията започнаха с тържествено издигане на националния флаг, флаговете на Европейския съюз и Общината, и продължиха с молебен за просперитета на града и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите.

В церемониите участие взеха зам.-кметовете Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, генералният консул на Русия във Варна – Владимир Климанов, почетният консул на Русия в Бургас – Тонко Фотев, общински съветници.

В програмата за деня влиза и впечатляващата фотоизложба, проследяваща историята и създаването на национален парк-музей “Шипка”, открита специално днес. Тя е подредена в Историческия музей на ул. “Лермонтов” 31. Експозицията може да бъде разгледана до края на месец април.

Днешната програма завършва в 18:00 часа, когато в Дома на писателя на ул. “Вола” №1 Георги Райков ще представи експозето си “Свободата – творческо вдъхновение”.