Съдомиялни

1
220
Добави коментар

 

 

Съдомиялни – Край на досадното миена с ръце

 

 

В наши дни съдомиялните машини се превръщат във все по-важен и използван уред в кухнята. И това никак не е случайно. Те наистина могат да направят ежедневието ви доста по-лесно и да свалят от плещите ви една не особено сложна, но за сметка на това отнемаща време дейност. А именно миенето на чинии, което неизбежно трябва да се прави всеки ден (дори по няколко пъти). Съдомиялните машини се предлагат в два основни вида – свободно стоящи и такива за вграждане. Кой от тези два вида ще изберете до голяма степен зависи от това дали сте взели решението за закупуване на съдомиялна още при планирането и ремонта на кухнята или впоследствие. На практика между свободно стоящите съдомиялни и тези за вграждане единствената по-значима разлика е в панела за управление. В първия случай най-често той е отвън, докато при съдомиялните за вграждане е скрит в горния край на вратата. Съществуват обаче други критерии, които са доста важни при избора на съдомиялни. И сега ще видим кои точно са те.

 

Съдомиялни – улеснете живота си

 

Изборът на съдомиялна машина трябва да е изключително внимателен, с оглед постигането на няколко неща. На първо място, добре е новата ви съдомиялна напълно да отговаря на характеристиките на кухнята, както и на нуждите на вашето семейство. В допълнение, има още няколко елемента, които ще ви гарантират избора на наистина качествена и подходяща за вас съдомиялна. Ето конкретните критерии за избор: – вместимост – определете вместимостта на съдомиялната, от която се нуждаете. Тя до голяма степен зависи от броя на членовете на семейството, интензивността на ползване на съдовете, както и разполагаемото място в кухнята. Ако дневно във вашия дом се използват значително количество чинии, то за препоръчване е да си вземете от моделите с най-голяма вместимост. В същото време обаче трябва да осигурите и необходимото пространство за тях в кухнята. Моделите съдомиялни с по-малка вместимост и съответно размери пък са предназначени за сравнително тесни кухни и семейства, които не „произвеждат“ огромни количества мръсни чинии. – програми и функции – друго нещо, на което би било добре да обърнете внимание при избора на съдомиялна, са различните програми за измиване. Съвременните модели съдомиялни обикновено позволяват използването на няколко програми едновременно. Много съдомиялни вече притежават и функция за сушене на чиниите след измиване. Разбира се, имайте предвид, че съдомиялните с повече функции несъмнено ще са по-скъпи. Така че от вас зависи да направите подходящия баланс между бюджета, с който разполагате, и желаните характеристики на съдомиялната. – икономичност – и като заговорихме за цена, от значение са разходите на вода, които ще направите вследствие използването на съдомиялната. В този смисъл трябва се информирате за икономичността на набелязания от вас уред. По принцип средният клас съдомиялни машини консумират от 17 до 20 литра вода за един цикъл на измиване, а за икономични се считат тези, при които показателят варира от 14 до 16 литра. – марка – и не на последно място, много важна за качеството и надеждността на съответната съдомиялна машина, е марката, към която тя принадлежи. Винаги е по-добре да се доверите на утвърдени в световен мащаб производители, които притежават традиции и доказана ефективност в производството на такъв тип уреди. В магазини Техмарт можете да откриете съдомиялни на някои от най-добрите и престижни световни марки – Whirlpool, Hotpoint Ariston, Bosch, ARIELLI и др.

Съдомиялни – задължителен уред вкъщи

И накрая ще поговорим малко за основните преимущества на съдомиялните машини, които правят присъствието им във всяка съвременна кухня толкова важно и необходимо. Ето какво може да ви донесе закупуването на този уред:

1. Спестяване на време – първото и главно предимство на съдомиялната машина. В повечето случаи тя ви спестява дневно около час, прекаран в миене на съдове. Час, който една съвременна работеща жена и майка невинаги може да си позволи.

2. Спестяване на вода – освен време, този изключително полезен уред ще ви спести и разходи, отиващи в ежемесечните сметки за вода. Както вече казахме, средният клас съдомиялни машини консумират между 17 и 20 литра вода за един цикъл на измиване. За сравнение, когато миете съдовете на ръка, в рамките на половин час могат да бъдат изразходвани между 30 и 50 литра вода.

3. Блестящи съдове – съдомиялните измиват перфектно дори силно замърсените или загорели съдове за готвене. Високата температура на водата, както и различните режими на работа, гарантират премахване на всички нечистотии, микроби и бактерии.

4. Съдове с удължен живот – в допълнение, съдомиялната машина запазва здравината и отличното състояние на вашите съдове за дълго време. В нея не се използват абразивни препарати или агресивни гъби и четки, които могат да наранят повърхността им. Разгледайте каталога на магазини Техмарт и си поръчайте най-качествените и ефективни съдомиялни машини за вашата модерна кухня!

 

За съдомиялните 

Как да изберем подходящата съдомиялна? 

Основни предимства на съдомиялните