Сокоизстисквачки

1
200
Добави коментар
brandomani
brandomani

Сокоизстисквачките са една доста интересна продуктова категория от каталога на магазини Техмарт. Способността им да превръщат всеки плод във витаминозен и освежаващ сок ги прави подходящ избор за любителите на здравословното хранене и начин на живот. Дали изпит рано сутрин, преди тренировка или пък в пика на натоварения и напрегнат работен ден, плодовият коктейл успешно ободрява човека и му дава нови сили, за да се справи с предизвикателствата на съответния ден. Получаването на наистина качествен и полезен за организма плодов коктейл изисква два елемента – наличие на подходяща за целта сокоизстисквачка и използване на правилните методи за приготвянето му. По-надолу в текста ще разгледаме най-важното, което трябва да знаете за тези два елемента. Преди да стигнем до тях обаче, нека се спрем още малко на ползите и преимуществата на приготвения с помощта на сокоизстисквачката плодов коктейл. 

Cокоизстисквачки – Cокоизстисквачка Philips

С помощта на сокоизстисквачката вие на практика извличате най-полезните вещества от избраните плодове и зеленчуци. А тези полезни вещества играят голяма роля както за запазването на отличното ви здравословно състояние, така и за добрата ви кондиция през деня. Ето няколко полезни свойства на фрешовете, приготвени със сокоизстисквачка:

Носят необходимите ни витамини – организмът има нужда от редовен прием на витамини, за да функционира нормално. Често в забързаното ежедневие човек забравя да консумира плодове и зеленчуци. Ако обаче си създадете навик всеки ден да пиете по една чаша прясно приготвен фреш, ще си набавяте необходимата доза полезни вещества.
Подобряват кондицията и работоспособността – една чаша фреш сутринта безспорно ободрява човека и го зарежда с енергия. Енергия, която ще му трябва, за да се справи с работните задачи и останалите предизвикателства, които му носи съответният ден.
Полезни за външния вид – витамините и всички други полезни хранителни вещества се отразяват и на външния вид на човека, придавайки му свежо и приятно излъчване. В допълнение, консумирането на прясно приготвения с помощта на сокоизстисквачката фреш ускорява метаболизма и спомага за по-лесното сваляне на излишните килограми.  

Cокоизстисквачки – Cокоизстисквачка Zelmer

Има няколко основни фактора, на които е добре да се обърне внимание при избора на сокоизстисквачка. Започвайки от типа на конкретната сокоизстисквачка и стигайки до нейната мощност, марка и допълнителни функции и екстри (напр. наличие на отвор за цели плодове). Малко повече за всеки един от тези фактори ще научите по-надолу в текста:

тип на сокоизстисквачката – започваме с типа на сокоизстисквачката, защото той е до голяма степен определящ за нейния механизъм на работа и отличителни характеристики. В най-общата си класификация сокоизстисквачките се делят на центрофужни и пресоващи. Основната разлика между двете групи е, че центрофужните сокоизстисквачки работят с много по-високи обороти от пресоващите такива. Това съвсем естествено води до съществени разлики в сока, който се получава от всяка от тях. Сокът, приготвян благодарение на центрофужните сокоизстисквачки, се отличава с воднисто състояние, лек вкус и наличие на пяна отгоре. Препоръчително е той да се консумира веднага. От друга страна, пресоващите сокоизстисквачки служат за образуване на по-гъст сок, често съдържащ и парченца от плодове. Този сок може съвсем спокойно да бъде оставен в хладилника за няколко часа и да се изпие по-късно през деня.
мощност на сокоизстисквачката –  по принцип мощността на сокоизстисквачката не влияе върху качеството на получавания от нея сок. Има обаче изключения от това правило, дължащи се главно на типа на плодовете, които използвате за витаминозния коктейл. Най-трудни за изцеждане са горските плодове (ягоди, боровинки), както и част от тропическите такива (напр. ананас и манго). Ако често си правите сок от подобни типове плодове, то най-добре за вас би било да си вземете сокоизстисквачка с висока мощност.
допълнителни функции и екстри на сокоизстисквачката – наличието на допълнителни функции и екстри може да направи вашата нова сокоизстисквачка доста по-лесна и удобна за използване. Една от най-полезните подобни функции е наличието на отвор за цели плодове. Този отвор ви позволява да не губите време в рязане на плодовете на парченца, а направо да ги слагате цели в сокоизстисквачката. Така процесът по приготвянето приключва по-бързо, като сокът запазва своето най-високо качество и вкусови характеристики.
марка на сокоизстисквачката – от значение е и марката, към която принадлежи съответната сокоизстисквачка. Препоръчително е да се насочвате към популярни и утвърдени марки, доказали във времето качеството и надеждността на своите продукти. В магазини Техмарт са налични най-добрите предложения за сокоизстисквачки от каталозите на световни производители като Philips, Bosch, Panasonic, Gorenje, ARIELLI и т.н. Те ще ви гарантират получаването на сокоизстисквачка, с която да можете да си правите бърз, освежаващ и витаминозен коктейл по всяко време.
цена на сокоизстисквачката – разбира се, за средностатистическия потребител елементът „цена“ е не по-малко важен от изброените дотук неща. С оглед удовлетворяването на нуждите на максимално широк кръг от хора, в магазини Техмарт се предлагат сокоизстисквачки от всички ценови класове. При нас цените на продуктите от категория „Сокоизстисквачки“ започват от диапазона 70-80 лева и достигат до 500-600 лева (за най-иновативните модели сокоизстисквачки с редица добавени свойства и характеристики). Така всеки потребител може сам да прецени каква сума би било удачно да даде за сокоизстисквачка според своите собствени възможности и разбирания.

Cокоизстисквачки – Cокоизстисквачка Tefal

Завършваме с няколко съвета относно употребата на сокоизстисквачката, които ще ви помогнат да си приготвите възможно най-вкусния и полезен сок. Ето какво трябва да направите за тази цел:

Не оставяйте сока на открито – както вече казахме, препоръчително е приоготвеният с помощта на сокоизстисквачката сок да се изпие веднага. Ако обаче държите да го запазите за по-късно, в никакъв случай не го оставяйте на открито. Сложете го в хладилника и покрийте съда с нещо, за да запазите максимално полезните качества и вкусовите характеристики на сока.
Отстранявайте костилки и семена – задължително отстранявайте костилките, защото те могат да повредят вашата сокоизстисквачка. Добре е също така всякакви семенни части да бъдат махани, макар че по-новите модели сокоизстисквачки в повечето случаи ще се справят с тях без проблем.
Почиствайте редовно сокоизстисквачката – почистването на сокоизстисквачката е дейност, която не бива да забравяте, след като сте си приготвили сока. Редовното практикуване на тази дейност не само премахва плодовите остатъци, влошаващи вкусовите характеристики на вашия сок, но и ви предпазва от бактерии и други вредни микроорганизми.

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете сокоизстисквачка от най-високо качество, която ще внесе допълнителна доза комфорт и свежест във вашето ежедневие!    

Cокоизстисквачки – Cокоизстисквачка Sencor

 

Какви са ползите от приготвените със сокоизстисквачката напитки?
Избор на сокоизстисквачка – основни фактори и критерии 
Как да си приготвим най-вкусния и полезен сок?