Смартфони

1
206
Добави коментар
brandomani
brandomani

Смартфонът напоследък се превърна в уред, без който съвременните потребители на практика не могат да си представят своето ежедневие. Причината за това се крие във все повечето функции, които съдържат новите модели смартфони. Тези функции вече съвсем не се ограничават до способността за осъществяване на връзка с други хора, а обхващат и елементи като използването на интернет за лични и професионални нужди, заснемането на най-важните моменти и преживявания, и дори осъществяването на онлайн покупки и различни резервации. Разбира се, за да можете да се възползвате от въпросните свойства и преимущества, трябва да изберете точния смартфон за вашите нужди и предпочитания. Ще разберете как да направите това по-надолу в текста.

 

Смартфони – Смартфон Lenovo

Вероятно сте наясно с повечето от удобствата и предимствата, които съвременните модели смартфони носят на притежателите си. И все пак ще си позволим да ги изброим накратко, за да покажем още веднъж, че смартфонът е уред, който е незаменим в нашето ежедневие.

Общуване с близките – разбира се, това е първото, най-важно и очевидно предимство на смартфоните. Независимо къде сте, вие винаги можете да се свържете с близките си. Благодарение на смартфоните общуването със семейство, приятели и колеги е по-лесно и удобно от всякога.
Точна и своевременна информация – съвременните модели смартфони позволяват използването им като малък и лесно преносим компютър. Те ви дават възможност да сте непрекъснато свързани с интернет мрежата и да научавате своевременно всичко най-ново, случващо се около вас и по света. Знаете, че в наше време достъпът до информация е решаващ фактор, който носи неподозирани шансове и възможности в живота на всеки човек.
Достъп до услуги – приложенията на смартфоните ви дават достъп до множество услуги, без да се налага да мърдате от настоящото си местоположение. Чрез тях можете например да си запазите място в хубав ресторант за вечерта или пък да направите резервации за дългоочакваната семейна почивка. Смартфоните са незаменими и в спешни случаи, при нужда от повикване на бърза помощ, полиция, пожарна и т.н.
Развлечение – смартфоните също така правят свободното ви време доста по-приятно и пълноценно. Слушането на музика, свалянето на филми и игри сега се превръща в безпроблемна задача за всеки потребител. А качествените и модерни камери ви позволяват да си правите селфита, да запечатвате важни моменти от живота си и да създавате спомени заедно със своите близки и приятели.

 

Смартфони – Смартфон Huawei

Към избора на смартфон определено трябва да се подходи с нужното внимание от страна на потребителя. Особено когато става въпрос за най-новите модели смартфони, притежаващи безкраен списък от функции, характеристики и допълнителни екстри. Ето няколко критерия, които могат да ви насочат към правилния избор на продукти от категория „Смартфони“:        

размер на екрана – в наши дни много производители на смартфони се насочват към създаване на устройства с все по-големи и по-големи екрани. Не е задължително обаче вие като потребители да се съобразявате с подобни тенденции. Всичко зависи от това какъв размер на екрана ще ви е удобен за работа със смартфона, както и къде смятате да носите устройството. По принцип средният екран с размери от 4,5 до 5,4 инча се смята за най-комфортен. Той е достатъчно голям, за да четете и виждате всякакви елементи без затруднения и в същото време е възможно да се носи в джоба.
характеристики на камерата – истината е, че правенето на снимки стана едно от най-популярните приложения на смартфоните. В този смисъл характеристиките на техните камери са от голямо значение. На първо място се гледат мегапикселите на съответната камера, но те не са единственият важен елемент. Добре е при избора на смартфон също така да обърнете внимание на параметри като блендата и максималното й отваряне, границите на светлочувствителността, наличните ръчни настройки и др.
RАМ памет – вероятно и вие като потребители се интересувате от това колко бърз ще бъде вашият смартфон. Е, тази бързина се определя в най-голяма степен от RAM паметта. Ако тя е ниска, обикновено се предизвиква забавяне на смартфона при негово по-продължително използване във времето. Инсталирането на нови приложения и игри допълнително може да натовари устройството. Така че ако не искате да си имате работа с често срещаните „забивания“, най-добре се информирайте за RAM паметта при закупуване на нов смартфон.
издръжливост на батерията – още един фактор, който е от значение за вашето удобство и комфорт. Все пак не бихте желали смартфонът ви да се изключи преди осъществяване на важно обаждане или заснемане на перфектната снимка, нали? Тук мерната единица, която ви интересува, е милиампер часа (mAh). Колкото по-висок е показателят, толкова по-дълго време ще издържи батерията на вашия смартфон.
операционна система – и не на последно място, в зависимост от своите изисквания като потребители, е добре да се насочите към най-подходящата операционна система на смартфона. Ако искате по-опростена и лесна за работа система, ви препоръчваме системата зад устройствата на Apple – iOS. От друга страна, в случай че държите на по-висока степен на персонализация, то може би Android устройството е точният избор за вас.

 

Смартфони – Смартфон Moto

Колкото и добър и качествен смартфон да си закупите, ако не полагате необходимите грижи за него, крайният резултат ще е един и същ. А това най-често е полусчупен смартфон с непрекъснато възникващи повреди и затруднения в работата. Как да предпазите вашия смартфон от достигане до подобно състояние? Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат:

Калъф и скрийн протектор – вземете мерки за протекция на смартфона си в случаи на изпускане и падане на земята. На първо място, трябва да изберете подходящ калъф, който ще абсорбира силата на удара и ще запази вашия смартфон невредим. Колкото до екрана, слагането на скрийн протектор ще го предпази от надрасквания, изцапвания и други подобни неприятни ефекти.
Редовно почистване – нещо, което много собственици на смартфони за съжаление забравят. Всеки човек пипа доста мръсни неща в своето ежедневие (обществени врати, ескалатори и т.н.). Съответно е лесно нечистотиите и микробите да се пренесат чрез ръцете ни до смартфона. Затова е добре да си купите специален антибактериален препарат, с който да почиствате смартфона си поне веднъж седмично.
Предпазване от вода и топлина – тези два фактора могат да имат пагубно влияние върху вашия смартфон. Така че в никакъв случай не излагайте устройството за дълго време на директна слънчева светлина. В допълнение, ако сте на плажа или край басейна, дръжте смартфона по-далече от водата. Последиците, предизвикани от значително намокряне на смартфона, със сигурност ще бъдат доста неприятни.
Избягване на съмнителни приложения –  в мрежата има изключително опасни приложения, които заразяват с вируси смартфоните и буквално съсипват техните системи. За по-голяма сигурност, залагайте на приложенията от утвърдени платформи като Google Play и App Store.
Зареждане на батерията – в повечето случаи батериите на смартфоните издържат между 300 и 500 зареждания. Тази бройка обаче е в сила само когато става въпрос за пълно изтощаване на смартфона и презареждане от 0 до 100%. Ако вместо това правите кратки зареждания и поддържате батерията на вашия смартфон на нива между 40 и 80 процента, вие значително ще удължите живота й.

 

Смартфони – Смартфон Samsung

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и си вземете най-качествените модели смартфони на изключително изгодни цени!

 

Какво трябва да знаете за смартфоните?
Основни предимства на смартфоните
Избор на смартфон – фактори и критерии
Съвети за поддържане на смартфона в добро състояние