Аудио слушалки

1
165
Добави коментар
brandomani
brandomani

 

Аудио слушалките са уред, който присъства постоянно в ежедневието на по-младите поколения ( и не само). Изключително удобни са за слушане на музика, гледане на филми, учене (с помощта на аудио уроци) и редица други неща. Аудио слушалките могат да се използват абсолютно навсякъде. Няма никакво значение дали сте си вкъщи, в училище, на работа или пък на път. Те се комбинират както с домашния лаптоп, така и с доста по-лесно преносимите таблет и смартфон. В следващите редове ще разберете на какви основни видове се разделят аудио слушалките и кои още фактори трябва да се вземат предвид при избора на конкретен продукт от тази категория.

 

 

 

Аудио слушалки със специални звук

Основната класификация на аудио слушалките на отделни видове се извършва спрямо размера на техните наушници и разположението им спрямо човешкото ухо. На тази база аудио слушалките се разделят на In-ear, On-ear и Over-ear. Ето най-важното, което трябва да знаете за всеки един от споменатите видове аудио слушалки:

 

In-ear – по принцип този тип слушалки са най-удобни и предпочитани при движение. Причина за това е фактът, че влизат напълно в ушния канал и няма нужда непрекъснато да внимавате да не се изсулят от ухото ви или пък да паднат на земята. В същото време обаче не бива да усилвате прекалено звука, когато използвате In-ear аудио слушалки. Твърде близкото им разположение до тъпанчето в комбинация с много високи нива на излъчвания от тях шум е възможно в дългосрочен план да доведе до някои здравословни проблеми за човека.
On-ear – On-ear аудио слушалките обикновено се разполагат върху външното ухо. Те са добър избор, когато имате намерение да използвате аудио слушалките за по-дълъг период от време (например за гледане на филми). Хубаво е обаче предварително да изпробвате съответните аудио слушалки за това дали са достатъчно удобни и комфортни за вас. On-ear аудио слушалки с размери и характеристики, които не са подходящи за вашето ухо, може да станат причина за известно напрежение и леки болки около областта на поставянето си.
Over-ear – Over-ear аудио слушалките от своя страна напълно обгръщат човешкото ухо. Те успешно изолират всички странични шумове и ни позволяват да чуваме идеално излъчваните звуци и мелодии. В допълнение, Over-ear аудио слушалките намаляват до минимум напрежението върху ушите и главата. Поради тези причини са предпочитани за употреба при множество дейности – слушане на музика, гледане на филми, играене на игри и т.н.

 

 

Аудио слушалки с чудесен звук

Освен конкретния вид на аудио слушалките, има и още няколко фактора, на които е препоръчително да обърнете внимание при избора на продукт от тази категория. Сред тях са мощността, наличието на безжична връзка, добавените функции и характеристики, както и елементи като марката и цената на аудио слушалките. В следващите редове ще научите малко повече за факторите, играещи главна роля в процеса на избор на аудио слушалки.

 

мощност – разбира се, мощността на аудио слушалките е един от първите фактори, които трябва да се вземат предвид. По принцип за вас като потребители винаги е по-изгодно да получите аудио слушалки с възможно най-голяма мощност. Това правило обаче невинаги важи с пълна сила. По-голямата мощност на аудио слушалките съвсем естествено може да се отрази и на тяхната цена. В този смисъл ви препоръчваме да се стремите към баланс, устройващ ви максимално както по отношение на споменатия аспект на аудио слушалките, така и във връзка с разходите, които ще трябва да направите.
наличие на безжична връзка – безжичните аудио слушалки са полезни, когато тренирате, разхождате се или практикувате някаква друга дейност, свързана с движение. Осовното им преимущество е липсата на кабели, които в подобни ситуации могат да ви създадат определен дискомфорт, да попречат на нормалното ви движение или дори да ви спънат. От друга страна, трябва да имате предвид, че при безжичните аудио слушалки много рядко се получава толкова високо качество на звука, колокото при тези с жици. Също така постоянно ще ви се налага да зареждате безжичните аудио слушалки или да им сменяте батериите.
допълнителни функции и характеристики – различните модели аудио слушалки могат да притежават богат набор от допълнителни функции и приспособления, правещи използването им още по-лесно и комфортно за вас. Сред тези приспособления са микрофоните, които позволяват провеждането на разговори или пък играенето на различни игри. Много полезни са и контролните бутони, чрез които е възможно да се осъществява контрол върху силата на звука и цялостното функциониране на аудио слушалките. Добавянето на омекотени наушници пък ще спомогне за това аудио слушалките да прилегнат по най-добрия начин върху ушите ви и да чувствате необходимото удобство дори след като сте ги използвали часове наред.
гаранция – може би ви се струва излишно да търсите големи гаранции за уреди като аудио слушалките. И все пак ви препоръчваме да не пренебрегвате напълно тази характеристика. Истината е, че всичко може да се случи при закупуването на аудио слушалки. Възможно е например да установите, че те не са напълно здрави или имат някакъв дефект  (едната издава по-силни звуци от другата, налице е браждене или некачествено предаване на звука и т.н). В този смисъл не е излишно да си потърсите аудио слушалки с поне една година гаранция, за да сте сигурни, че при подобен проблем те ще бъдат поправени или подменени.

Аудио слушалки за специални клиенти

марка – както при всички други категории продукти, и при аудио слушалките марката е важен белег за качеството и надеждността на конкретния артикул. Така че вземането на аудио слушалки от добре утвърдени и доказали се на пазара брандове, като например Philips, Sony, Panasonic, SENCOR, определено ще ви даде по-голяма сигурност по отношение на споменатите аспекти. В магазини Техмарт можете да намерите най-добрите аудио слушалки от колекциите на тези и редица други популярни световни марки.
цена – с оглед удовлетворяването на нуждите и предпочитанията на максимално широк кръг от потребители, ние от магазини Техмарт предлагаме аудио слушалки от всички ценови класове. Цените на продуктите от тази категория при нас започват от 5-10 лв и стигат до 180-200 лв. Това ви позволява да реализирате най-доброто съотношение между цена и характеристики на аудио слушалките според вашите лични възможности и разбирания.

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и се сдобийте с качествени, надеждни и удобни аудио слушалки, които можете да използвате редовно в своето ежедневие. 

За аудио слушалките

Видове аудио слушалки

Как да изберете подходящите за вас аудио слушалки?