Кафемашини

1
222
Добави коментар
brandomani
brandomani

Почти всеки човек обича да започва деня си с чаша ароматно кафе. Кафе, което ще го събуди, ободри и подготви за поредния дълъг и изтощителен работен ден. А най-бързият и лесен начин за приготвяне на това кафе е именно чрез кафемашина. В днешно време кафемашините не само се срещат в повечето домове, но и се използват ежедневно. Поради тази причина е добре да се избере уред, който е наистина качествен, надежден и устойчив във времето. За да ви улесним максимално в постигането на подобна цел, в следващите редове ще направим преглед на най-важните фактори и критерии за избора на конкретна кафемашина. Започвайки от вида на кафемашината и стигайки до елементи като цена и марка. В допълнение, ще изведем няколко полезни съвета и практики, следването на които ще съхрани новата ви кафемашина в отлично състояние възможно най-дълго.

Кафемашини за вашия дом

 

 

Класификация на кафемашините се прави най-вече въз основа на това с коя форма на кафето работят. Три са основните видове кафемашини – кафемашини за работа със зърна, кашемашини за еспресо (или работещи със смляно кафе) и такива с капсули. Ето какво трябва да знаете за всеки един от споменатите видове кафемашини:

 

Кафемашини за работа със зърна – когато става въпрос за получаване на наистина ароматно кафе, този тип кафемашини безспорно са най-предпочитаните. Те дават възможност за смилане на кафето до точно желаната от потребителя големина и същевременно са доста лесни за употреба. Благодарение на въпросния тип кафемашини всяка сутрин ще се зареждате с кафе, приготвено от прясно смлени зърна и притежаващо неповторим вкус и аромат. Основният недостатък на кафемашините за работа със зърна е тяхната цена, която обикновено е доста по-висока в сравнение с цените на другите видове кафемашини на пазара.
Кафемашини за еспресо – кафемашините за еспресо са значително по-евтини от тези за работа със зърна, които разгледахме по-горе. Те също така предоставят възможност за използване на множество и разнообразни видове смляно кафе. В допънение, с кафемашините за еспресо притежавате пълен контрол върху количеството на водата и можете да направите кафето точно толкова силно, колкото искате. Минусът на кафемашините за еспресо се крие в трудното им почистване, отнемащо немалко време и усилия.
Кафемашини с капсули – по отношение на своята употреба, кафемашините с капсули са до голяма степен противоположни на тези за еспресо. От една страна работата с кашемашините с капсули е изключително лесна и удобна, а от друга – няма да имате никакви проблеми във връзка с процеса по почистването им. Трябва обаче да вземете под внимание факта, че избора на този тип кафемашини ви ограничава доста по отношение на формите на кафето, които можете да използвате. Или казано с други думи, ще бъдете принудени да си вземате капсули, предлагащи се на пазара на значително по-високи цени в сравнение със зърната или смляното кафе.

 

Кафемашини за специални клиенти

 

 

Освен вида на кафемашината, има и още няколко фактора, които играят главна роля по отношение избора на правилния уред. Тези фактори са свързани с капацитета на водосъдържателния съд, дизайна, марката и цената на самата кафемашина. В следващите редове ще разберете най-важното за споменатите елементи на кафемашините.

 

капацитет на водосъдържателния съд –  с оглед вашето лично удобство и комфорт, е препоръчително да се насочите към кафемашини с по-голям капацитет на водосъдържателния съд. Това ще премахне нуждата от непрекъснато допълване на въпросния съд и също така ще ви позволи да правите повече кафета наведнъж.
дизайн – хубаво е новата ви кафемашина да се вписва по възможно най-добрия начин в интериора на вашата кухня. Определено имате възможност да си изберете точно такава кафемашина, предвид разнообразните цветове и дизайни, в които тези уреди се предлагат на пазара.
марка – марката също е фактор, който не бива да се пренебрегва в процеса на избор на кафемашина. Съветваме ви да се насочите към кафемашини, част от колекциите на популярни и утвърдени в световен мащаб марки, доказали във времето качеството и надеждността на своите продукти. В магазини Техмарт са налични кафемашини от световноизвестни брандове като Delonghi, Philips, Bosch, ARIELLI и др. Тези брандове ще ви улеснят максимално в процеса на приготвяне на кафе и ще ви гарантират посрещането на деня с вкусна, ароматна и освежаваща напитка. Повече информация за всяка една от отделните марки ще откриете в последната част на текста. 
цена – няма как да пропуснем и цената на кафемашината , която е от немалко значение за средностатистическия потребител. В каталога на магазини Техмарт са налични кафемашини от всички ценови класове, удовлетворяващи нуждите и предпочитанията на възможно най-широк кръг от хора. В допълнение, постоянно предлаганите от нас промоции и намаления ще ви позволят да се сдобиете с наистина най-доброто от категория „Кафемашини“ на достъпна за вас цена.

Кафемашини за вкусни кафета

 

 

Продължаваме с няколко полезни съвета и практики по отношение на правилното използване на новата ви кафемашина. Въпросните практики ще ви помогнат от една страна да постигнете по-добро качество и вкус на топлата напитка, а от друга – да запазите кафемашината в отлично състояние за възможно  най-дълъг период от време. Ето какво точно имаме предвид:

 

прегледайте упътванията – преди да започнете да използвате вашата нова кафемашина, задължително прегледайте дадените от производителя упътвания. Колкото и формални да ви изглеждат на пръв поглед тези упътвания, в тях винаги може да се съдържа важна и специфична информация, която се отнася само и единствено за конкретния модел кафемашина.
отстранявайте остатъците – не бива да се допуска наличието на остатъци от кафе по кафемашината. От една страна, то е нездравословно и нехигиенично, и влияе негативно върху вкусовите качества на приготвяните напитки. А от друга, задържането на подобни остатъци ще доведе до образуване на мръсен слой в кафемашината, който е доста труден за премахване впоследствие.
изключвайте уреда – създайте си навик да изключвате кафемашината винаги, когато не я използвате. Подобна практика носи значителни преимущества в две посоки – намаляване на консумираното електричество от страна на домакинството и запазване на уреда в отлично състояние за по-дълъг период от време.
почиствайте отвън –  не забравяйте да полагате нужните грижи и за външността на кафемашината. За целта са ви нужни една обикновена гъбичка за миене и малко веро. Изтъркайте уреда с гъбичката и след това забършете с микрофибърна кърпа.
почиствайте отвътре – вътрешното почистване на кафемашината изисква малко повече време и усилия от ваша страна, но в него също няма нищо толкова сложно или специфично. Напълнете резервоара с вода и оцет, и пуснете уреда на празен цикъл. Впоследствие добавете само вода и повторете 2-3 пъти упражнението с празните цикли. Това ще ви гарантира, че вашата кафемашина е наистина перфектно изчистена и дезинфекцирана.

 

 

Кафемашини за вашето семейство

 

В магазини Техмарт се предлагат най-добрите кафемашини от колекциите на редица утвърдени и популярни в световен мащаб марки. Марки, доказали своето качество и надеждност когато става въпрос за производство не само на кафемашини, но и на различни други домакински уреди. В следващите редове ще научите малко повече за отделните марки кафемашини, налични в магазини Техмарт.

 

Krups – Krups е немски производител с богати традиции в сферата на кухненските и домакинските уреди. Компанията е основана през далечната 1846 година. В началния период от своето развитие тя се занимава основно с производство на индустриални везни. С времето обаче вниманието на Krups се измества към значително доходоносното производство на уреди за дома. Към момента кафемашините са сред водещите продукти в портфолиото на фирмата. С редица технологични нововъведения и допълнителни функции, перфектни дизайни и възможност за бърза и лесна употреба, кафемашините на Krups се нареждат на водещо място в потребителските желания и предпочитания.

 

Delonghi – Delonghi е още една компания, произвеждаща кафемашини, при която модерните технологии се съчетават по най-добрия начин с традициите и опита. Появилата се на пазара през 1902 година марка е символ на италианското качество, стил и дизайн. Макар първоначално тази марка да се свързва с отоплителни и климатични уреди, днес и продукти като кафемашините са неизменна част от нейния каталог. Закупуването на кафемашина Delonghi ще направи вашата кухня още по-модерна, елегантна и функционална, и ще ви предостави неповторим комфорт в процеса по приготвяне на сутрешното ароматно кафе.

 

Bosch – немска марка, нареждаща се сред водещите такива както по отношение на индустриалните, така и на потребителските стоки. Съдомиялни, готварски печки, хладилници, перални, кафемашини – това са само малка част от домакинските уреди в нейното портфолио. Продуктите на Bosch в момента са налични в близо 150 страни по света, предлагайки на своите притежатели най-високо качество, надеждност и комфорт в къщата или апартамента.

 

Philips – Philips пък е базирана в Холандия компания, също притежаваща доста разнообразна продуктова гама. Продуктова гама, в която влизат компютърни технологии, здравни продукти, осветителни тела, домакинси уреди (вкл. кафемашини) и др. Philips има производствени бази в повече от 60 държави, като е работодател на над 130 000 души.

 

ARIELLI – добре позната на световния пазар на малки домакински електроуреди корпорация, чието седалище се намира в Китай. Кафемашините на ARIELLI комбинират иновативните функционалности с перфектен дизайн и са подходящ избор за всяка модерна кухня.

 

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете уреда от категория „Кафемашини“, който отговаря най-добре на личните ви нужди и предпочитания, както и на характеристиките и интериора на вашата кухня.

 

 

Кашемашини – основни видове и техните характеристики

Други важни фактори при избора на кафемашина

Няколко полезни съвета и практики във връзка с употребата на кафемашината    

Марките кафемашини в магазини Техмарт