Бойлери

1
152
Добави коментар
brandomani
brandomani

Бойлерите са една от най-интересните и специфични категории продукти в каталога на магазини Техмарт. Повечето от домакинствата у нас вече дотолкова са свикнали с присъствието на бойлера, че дори не обръщат внимание на неговата същност, механизъм на действие, основни свойства и характеристики. Докато, разбира се, настоящият им бойлер не се повреди и те са принудени да си потърсят нов. Едва тогава потребителите разбират, че изборът на бойлер не е никак лесен, тъй като тези уреди се предлагат на пазара в изключително богата и разнообразна гама от видове и модели. В следващите редове ще набележим няколко основни фактора, които имат значение в процеса на избор на нов бойлер, и ще ви дадем полезни съвети за максимално ефективната употреба на бойлера у дома и запазването му в отлично състояние за дълъг период от време.

Бойлери за вашия дом

 

 

 

В своята най-обща класификация бойлерите се разделят на проточни и обемни. Главната разлика между тези два типа бойлери се крие в механизма на нагряване на водата и произтичащите от него свойства и характеристики на уреда. За да разберете по-добре какво имаме предвид, по-надолу ще направим сравнение на проточните и обемните бойлери съобразно аспектите от работата им, които ви интересуват най-много като потребители.  

 

Проточни бойлери – проточните бойлери са сравнително малки по размер и се отличават с мощни нагреватели, затоплящи преминаващата през тях вода. Основно преимущество е тяхната икономичност, основаваща се на факта, че нагревателят се включва само и единствено когато има консумация на топла вода, а през останалото време се намира в покой. Слаба страна на проточните бойлери обаче е неспособността да затоплят големи количества вода за кратък период от време. Това ги прави най-често използвани на места, където рядко се употребява топла вода и наличието на обемен бойлер не е особено оправдано.

 

Обемни бойлери – за разлика от проточните бойлери, обемните такива без никакъв проблем затоплят наведнъж значителни количества вода. Което позволява на домакинството да се възползва от напълно достатъчен за своите нужди резерв от топла вода по всяко време. Топла вода, която може да се употребява дори при проблем или временно прекъсване на електричеството. Обемният бойлер успешно ще захрани с гореща вода всички стаи и помещения от вашето жилище, в които тя е нужна – баня и тоалетна, кухня, всекидневна и т.н.

Бойлери за специални клиенти

 

 

Освен вида (проточен или обемен), има и други фактори, които задължително трябва да се вземат под внимание в процеса на избор на бойлер. Става въпрос най-вече за фактори като начина на захранване на бойлера, неговата цена, гаранция и, разбира се, марка. Ето какво трябва да знаете за всеки един от дотук изброените фактори:

 

Начин на захранване – съобразно своя начин на захранване, бойлерите могат да бъдат електрически и газови. Газовите бойлери по принцип са по-икономични от електрическите такива. В допълнение, те имат функция за автоматично изключване в случай на проблем с горенето, което премахва риска от неприятни инциденти. От своя страна обаче електрическите бойлери са ненадминати по отношение скоростта на загряване и осигуряването на топла вода във всеки един момент.
Гаранция – гаранциите са от голямо значение, когато става въпрос за бойлери и други уреди за дома. В никакъв случай не залагайте на бойлер, чиято гаранция е по-малка от 2 години. Това е границата, при покриването на която можете да сте сигурни, че получавате наистина качествен и устойчив във времето уред. Възможно е част от производителите да предложат и по-големи гаранции за определени елементи на бойлера, като например резервоара за вода
Цена – по отношение на цената проточните бойлери са доста по-евтини от обемните такива по обясними причини. Отделните уреди във всяка от тези две подкатегории обаче също се различават един от друг по споменатия показател. В каталога на магазини Техмарт са включени бойлери от всички ценови класове с оглед удовлетворяването на нуждите и предпочитанията на максимално широк кръг от потребители.
Марка – в процеса на избор не бива да се пропуска и марката, към която принадлежи съответният бойлер. Препоръчваме ви да се насочите към продукти от тази категория, част от колекциите на водещи и популярни в световен мащаб производители. Само така ще бъдете напълно сигурни, че снабдявате дома си с достатъчно качествен и надежден уред. Ние от Техмарт предлагаме най-добрите бойлери от брандове като TESY, Ariston, Atlantic, Gorenje и др. Марки, които ще ви гарантират максимална ефективност на нагряване и достъп до гореща вода по абсолютно всяко време.

Бойлери за вашата баня

 

 

Завършваме с няколко съвета и полезни практики относно употребата на бойлерите у дома. Тези практики от една страна ще направят работата на уредите по-икономична и ефективна, а от друга – ще гарантират запазването на отличното им състояние за максимално дълъг период от време. Вижте по-надолу какво точно имаме предвид:

 

използване на нощните тарифи – голяма част от хората имат навика веднага след прибиране от работа да включват своите бойлери, за да могат да се изкъпят малко по-късно. Това обаче е практика, която значително увеличава разходите им за електричество. Много по-удачен вариант би било включването на бойлера късно вечерта преди лягане и съответно изключването му на сутринта. По този начин ще се възползвате максимално от по-ниската нощна тарифа и ще съумеете трайно да намалите своите месечни сметки за ток.
запазване на ефективността – от значение е също така да съумеете да запазите ефективността на вашия бойлер във времето. Последното може да стане чрез периодично източване на неговия резервоар за вода. Подобна практика спомага за премахването на всякакви замърсявания и остатъчни вещества, които възпрепятстват нормалния процес по пренасянето на топлина.
следване на изискванията за употреба – изискванията за употреба и поддръжка на всеки един бойлер се намират в приложените от съответния производител упътвания. Добре е още от самото начало да се запознаете с въпросните упътвания и да се стремите да ги спазвате. А при наличие на някакъв проблем с работата на уреда, веднага се обърнете към специалист, преди повредата да е станала още по-сериозна.

Бойлери за бързи резултати

 

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-подходящия продукт от категория „Бойлери“ за вашите нужди и изисквания!     

 

Проточни и обемни бойлери – какви са разликите?

Кои други фактори са от значение при избора на бойлер?

Бойлери – полезни съвети и практики