Ултра женствената транспарантна магия на Elie Saab

1
145
Добави коментар
svetla58
svetla58

Голяма еуфория ни е завладяла тези дни, заради наближаващия Свети Валентин, а после следва и най-нежният и красив празник в годината – 8-ми март. Но има една голяма група, която не се интересува много, много от тези празници, а е втренчила съзнанието си няколко месеца по-напред. Говорим за щурите абитуриентки, които вече кипят с пълна сила в модния казан и изгарят от трепет и страх каква рокля да си изберат за „големия ден”.

Важно ни е да уточним, че в никакъв случай не желаем да пренебрегнем фантастичните български дизайнери, които ни представиха приказни тоалетни, но винаги има и такива госпожици, които трудно избират „точната рокля”, освен, ако тя наистина не е феноменална и единствена по рода си. Затова ние обръщаме погледи и към висшата мода, защото идеите, които бихме могли да си ‘откраднем’ от там, са наистина грандиозни.

Днес харесаме магичната колекция на Elie Saab, чийто рокли са олицетворение на красотата на жената.

“Исках да отпразнувам магията на женствеността”, каза зад кулисите ливанският бог на балните рокли преди да започне шоуто.

По традиция срамежливият дизайнер покрива финала на ревютата си със спираща дъха кристална тюлена магия, която закрива дефилето. Обикновено тези рокли приличат на съновидение. Разкошна лекота.

Тази тоналност се пренася и в настоящата haute couture колекция, преобразена като „Мечта за блестящи русалки, които излизат от вълните и се разхождат по морето.”
Lineup-ът е остойностен с liquid quality, с нежно изваяни силуети, къпещи се в океанско сини пайети.

„Исках да изразя великолепието и блясъка на жените. Опитвам се да засиля чара им с моите творения: гледам на женствеността с най-голямо уважение.”

Бейрут е центърът на ливанската haute couture и там Сааб поддържа ателието си, където всичките му колекции са ръчно бродирани и ръчно рисувани.

„Въвеждам във френската висша мода моята средиземноморска чувствителност, визия за жена, която е почти царствена в поведението си“.

Той определено придава на котюра едно брилянтно докосване. В тази линия екстравагантността и лекотата направиха печеливша комбинация.

Разширявайки се по темата за морския свят, къдриците се преплитаха около обгръщащи фигурата, асиметрично драпирани, вечерни рокли в deep-blue коприна. А подводните градини разцъфнаха върху деликатни творения от чист нагънат тюл, органза и преливаща тафта. Корали бяха фино бродирани от малки сребърни пайети върху тънки детайли, придавайки им транспарантен блясък.

Носенето на едно от тези фантастични творения ще превърне всяка жена в русалка за милиони долари. В крайна сметка, това мечтателно, фантастично измерение е това, за което трябва да представлява истинската висша мода.

Редактор: Марина Делева