Дортмунд със сериозен гаф, изпусна аванс от 3 гола – SportVox

1
117
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Борусия Дортмунд направи сериозна издънка срещу Хофенхайм, завършвайки наравно 3-3 на „Сигнал-Идуна-Парк“ в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата.

Домакините откриха резултата в 32-ата минута, след като Лукас Пишчек подаде добре към Джейдън Санчо, който напредна в наказателното поле и с много техничен диагонален удар матира Бауман – 1-0.

Две минути преди почивката отново Санчо бе на стрелкова позиция, този път вляво, но Бауман изби удара му. Кълбото попадна в Марио Гьоце, който с лекота реализира за 2-0.

В 66-ата минута „жълто-черните“ направиха разликата класическа след чудесна атака. Санчо подаде с пета към Гьоце, който отклони за Рафа Герейро и португалецът вкара за 3-0.

В 75-ата Абду Диало направи детинска грешка, което позволи на Ишак Белфодил да намали пасива на гостите. Осем минути по-късно защитникът Кадержабек доведе нещата до 2-3, след като се разписа с удар с глава.

В 87-ата минута шокът на „Сигнал-Идуна-Парк“ бе пълен, след като Гайгер центрира от свободен удар и Белфодил засече топката с глава за равенство 3-3.

След успеха Дортмунд вече има 50 точки и остава лидер в класирането. Хофе е в средата на таблицата с 30 пункта.

Останалите резултати:

Майнц – Леверкузен 1-5 (от петък)

Борусия М – Херта 0-3

Фрайбург – Волфсбург 3-3

Хановер – Нюрнберг 2-0

Лайпциг – Айнтрахт 0-0