Кои са главните причини за проблеми с потентността при мъжете?

1
205
Добави коментар
borola
borola

Съществуват редица фактори, които са предпоставка за проблеми с потентността при мъжете. В текущата статия ще разгледаме причините на импотентност и начините за повишаване на мъжкото либидо.

Кои са главните причини за проблеми с потентността при мъжете?

Според специалисти, интимността между партньорите представлява повече от физическа реакция и възбудата има тясна връзка с изпитването на емоции. Ето защо, когато умът е затормозен с негативни мисли, тялото не може да реагира по нужния начин.

Върху способността за възбуда голяма роля играе състоянието на ума. Когато мъжът е под стрес това свива кръвоносните съдове, което затруднява постигането и задържането на ерекция. Честа предпоставка за понижена удовлетвореност от сексуалния контакт е стресът, причинен от безпокойството, което изпитва мъжа относно представянето си. Когато мъжът не е достатъчно уверен в своите способности, изпитва нервност по време на сексуалния акт или до понижено желание за такъв. Същият ефект е налице и когато мъжът е силно съсредоточен върху мисълта дали ще успее да се справи добре. Липсата на концентрация пречи и на възможностите му да достигне до оргазъм.

Нормалното сексуално функциониране на мъжа и жената се определя както от мислите и емоциите, така и от физически фактори

Взаимодействието между нервна система, сърдечно-съдова система и ендокринна система, формират сексуална реакция, която включва четири етапа:

желание
възбуда
оргазъм
чувство на удовлетворение

Сексуално желание (либидо) – това е стремеж към сексуална активност. То може да бъде предизвикано от мисъл, дума или визуален стимул.

Възбуда – това е състояние на сексуална активация. По време на възбуда се увеличава притока на кръв към гениталиите, при мъжете възниква ерекция.

Оргазъм – пик, кулминационен момент на сексуалната възбуда.

Чувство на удовлетворение – обща мускулна слабост и отпускане, което настъпва след оргазъм. По време на тази фаза, мъжете за известно време са неспособни към повторна ерекция. Времето между ерекциите (рефракционен период) се увеличава с напредване на възрастта.

Сексуалната реакция е управлявана от финото и балансирано взаимодействие на всички звена в нервната система, които контролират сексуалната функция. Вегетативната (парасимпатиковата) нервна система регулира увеличението на кръвотока по време на възбуда.

Симпатиковата нервна система контролира главно настъпването на оргазма. Нарушен кръвоток в половия член, физическо увреждане, хормоналните нарушения или странични действия на медикаменти, могат да нарушат сексуалния отговор.

Проблеми с потентността при мъжете могат да възникнат както от физически и психологически фактори, така и от комбинация от тях.

Психологически причини за проблеми с потентността при мъжете:

гняв
депресия
страх от загуба на контрол
невежество или забрана, касаещо сексуалното поведение
предишен травмиращ сексуален опит
чувство на срам по време на полов акт
чувство на страх от провал по време на полов акт
проблеми с партньора

Сексуалното здраве е един от ключовите фактори за доброто самочувствие на мъжете

Сексуалното здраве може да бъде нарушено вследствие на проблеми с потентността при мъжете. В световен мащаб, засегнатите от ниско либидо са от 5 до 15% от мъжете.

За да изпита мъжът желание за интимен контакт е необходимо и още едно важно условие – нормални нива на тестостерон.

Ето защо, наличието на ниско либидо понякога се свързва с понижени нива на тестостерон при мъжете. Кои са причините за понижаване нивата на тестостерон?

напредването на възрастта
повишен прием на алкохол
тютюнопушене
неправилно хранене
употребата на някои медикаменти
умора и стрес

Когато мъжът страда от ниско либидо, този проблем води до по-рядко осъществяване на полов акт, съчетан със сексуални дисфункции.

Забравете за проблемите с потентността и се радвайте на дълготрайна сексуална мощ

Ефективно решение за засилване на мъжката увереност е природният продукт Камагра/Kamagra®.

Камагра съдържа 4 активни съставки – най-мощните природни продукти с отношение към факторите, предизвикващи сексуална дисфункция, включително нервното напрежение и стреса. Всяка капсула Камагра съдържа стандартизирани екстракти от: L – аргинин, Йохимбе, Жен-шен и Трибулус терестрис. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Съставките спомагат за повишаване нивото на мъжкият полов хормон в организма с 33%. Това от своя страна води до естествено и безопасно повишаване на либидото.

Камагра е създадена и предназначена специално за мъже. С нея се постига положителен ефект при овладяване на преждевременната еякулация, задържане на ерекцията, повишаване на сексуалната способност и либидото. Приемът на Камагра спомага и за увеличаване броя и подвижността на сперматозоидите.

Камагра се различава от синтетичните продукти по това, че е предвидена за дългосрочно решение на проблема. Именно затова продължителният прием (4 седмици) на Камагра води до постигане на пълен резултат. Дозира се по 1 капсула, 2-3 пъти дневно, след хранене.

Преглеждания:
0