Животът се превръща в истинска магия, когато обичаш

1
210
Добави коментар
Freeboss
Freeboss

7 октомври 2014   •  
няма коментари   

Животът се превръща в истинска магия, когато обичаш
Силата да обичаш в трудни ситуации

3 часа след полунощ. Бебето плаче…

Майката и бащата спят. Майката се буди. Става. Опитва се да бъде адекватна, да присъства. В крайна сметка бебето е тук и сега. Реално е. Може да го чуе, може и да го помирише. Бащата все още е в леглото. Емоциите на майката са смесени, отчасти тя  изпада в негласно възмущение. Емоциите на бебето са нестабилни. Покачват се и спадат за секунди. От ентусиазъм до гняв и обратно. Емоцията на бащата също спада. Преструвайки се на заспал той изпада в апатия.

Майката се опитва да залъже някак си рожбата си…но нищо не помага.

Какво още може да направи тя? Добрата майка знае, че най-силното й оръжие в този момент е възхищението към детето й. Затова тя просто започва да го обича. И познайте какво? Освен, че бебето спира да плаче като по чудо, ами дори спира да мирише толкова силно. Но има и още. Бащата става и предлага да приготви млякото за детето. И така в 3 и половина цялото семейство отново спи щастливо. Това е силата на възхищението.

Или друг пример. Дете кара колело и казва въодушевено на майка си: „Мамо виж, карам без ръце!”. Малко по-късно: „Мамо виж ме, карам без крака!” и след още малко: „Мамо виж…”, но този път без зъби. Всяко дете се нуждае от възхищението на родителите си и прави какви ли не странни неща за да го получи.

А в действителност възхищението е едно от най-лесните за даване неща.

Младите дами понякога казват „не” на мъжете само за да получат повече възхищение от тяхна страна. Бизнесмените не рядко си придават допълнителна важност само за да изглеждат по-значими. Понякога служителите в някоя компания създават проблеми единствено за да им се обърне внимание.

Проблемите като цяло възникват поради липсата на възхищение.

Дори войните могат да започнат поради липса на възхищение. Много по-лесно е да дадеш на някого възхищение, за да го мотивираш, от колкото Red Bull. По-лесно е да дадеш на някого възхищение, за да съумее той да се справи с конкретна цел, отколкото да го дрогираш. По-лесно е да дадеш на някого възхищение, вместо да го задължиш да свърши нещо. Много по-лесно е да дадеш на клиента си възхищение, за да подпише договор, а не да го водиш в скъпи ресторанти или барове. Много по-лесно е да дадеш на жената възхищение, вместо злато и диаманти.

Всеки се нуждае от това някой да му се възхищава. Но възхитата трябва да е истинска. Така че в трудни ситуации, в които не знаете какво повече можете да направите, просто помислете за прочетеното по-горе. Възхищавайте се и живота ще засияе.

Марк де Турк

Следвайте ни във Facebook

Етикети:възхищение, живот, обич, обичаш