Понижен имунитет – какви са признаците?

1
159
Добави коментар
borola
borola

Ако имаме понижен имунитет, сме лесно податливи на много инфекциозни заболявания, включително грип и настинка. Как обаче да разберем, че защитните ни сили са отслабени и какви мерки да предприемем, за да ги повишим? Това ще разберем в следващите редове.

Признаци на понижен имунитет
Умора

Лесната умора е един от сигналите, които издават понижения имунитет. Обикновено тя настъпва внезапно и без видима причина. Силно изразена е сутрин и не изчезва дори след почивка. Може да е придружена от гадене и загуба на равновесие. Всичко това превръща изпълнението на ежедневните задачи в истинско предизвикателство.

Често боледуване

В случай че болестите ни повалят една след друга, това е сигурен знак, че сме с понижен имунитет. Опитът на имунолозите показва, че колкото по-отслабени са защитните ни сили, толкова по-лесна мишена сме за атаките на болестотворните микроорганизми. Съветът им е, ако често излизаме в отпуск по болест, непременно да се подложим на изследване за имунен дефицит.

Продължителни настинки

Не само честото, но и по-дългото боледуване е признак за понижен имунитет. На отслабената имунна система й отнема значително повече време, за да се справи с попадналите в организма патогени. Причината е, че нивото на лимфоцитите – белите кръвни клетки, които имат отношение към защитата на организма от болестотворни агенти, е ниско.

Повишена алергична нагласа

Ако алергичните пристъпи зачестят и протичат все по-тежко, това подсказва за понижен имунитет. Така например, при страдащите от алергия към акари, дори досегът с домашен прах може да отключи остра алергична криза. Симптомите като кихане, запушен нос, дразнене в гърлото и главоболие могат да продължат с часове и да предизвикат сериозен дискомфорт.

Трудно зарастващи рани

По принцип процесът на заздравяване на рани е труден и бавен. И все пак, ако раните не се затварят след четвъртата седмица от появата им, сериозно трябва да се замислим дали имунната ни система не е отслабена.

Още симптоми на понижен имунитет

Освен гореизброените симптоми, тези тук също говорят за понижен имунитет:

поддържане на висока температура
затруднено заспиване и събуждане
понижен апетит
честа поява на херпеси

Фактори, които водят до понижен имунитет

Редица фактори могат да доведат до понижаване на имунитета. Най-често обаче отговорни за това са:

тютюнопушене
нездравословно хранене
автоимунни заболявания
стрес
наднормено тегло
дехидратация

Последствия от понижения имунитет

Имунолозите са категорични, че пониженият имунитет е предпоставка за често боледуване, по-тежко протичане на симптомите и повишен риск от усложнения и рецидиви. Ето защо приканват хората с отслабена имунна система своевременно да предприемат мерки за стимулиране на имунната функция. Имуностимулаторите от природен произход са отлично средство за тази цел. Критериите, които трябва да се вземат предвид при избора им, са:

да осигуряват защита срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции, да имат ефект върху жизнения тонус
да могат да се използва преди, по време и след боледуване
да са безопасни при дългосрочна употреба

Най-ефикасният имуностимулатор при понижен имунитет

Целогодишният имуностимулатор Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300 е средство на първи избор при понижен имунитет на висококвалифицираните специалисти от програма Имунитет. Причината е, че съответства на всички гореспоменати изисквания.

Всяка капсула от този природен дар съдържа 300 mg високо пречистен Бета глюкан – единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Благодарение на този полизахарид, Имунобор Бета Глюкан 300 подпомага ефективно функцията на имунната система при склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Засилва активността на имунните клетки и способността им да убиват бактерии и други микроорганизми. Стимулира производството на имунни тела. Повишава локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната, чревните и пикочните пътища.

Това обаче не е всичко!

Имунобор Бета Глюкан 300 се използва успешно като общоукрепващо и тонизиращо средство. Може да се използва както от възрастни, така и от деца. Има удобен прием. При възрастни се дозира по 1 капсула до 3 пъти дневно на гладно. При деца над 1 година – по 1 капсула до 2 пъти дневно на гладно. Активната съставка е във високотехнологични растителни капсули – 100% натурални, безопасни при продължителна употреба и подходящи и за вегетарианци.

Имунобор Бета Глюкан 300 е напълно естествен продукт. Не предизвиква нежелани реакции и странични ефекти.

Преглеждания:
4