Имунен срив – ето какво трябва да знаем!

1
162
Добави коментар
borola
borola

В борбата срещу болестите човешкият организъм разчита преди всичко на естествените си защитни сили. За съжаление, днес това не е особено ефикасно, тъй като имунната система на съвременния човек е много по-предразположена към имунен срив, отколкото тази на неговите предци. Кое предизвиква срив на имунитета и как да се предотвратят последствията научете в следващите редове.

На какво се дължи имунният срив?
Неблагоприятни фактори на средата

Оказва се, че влошената екология – замърсен въздух, замърсена вода, некачествена храна, е една от най-честите причини за срив на защитните сили. Средата, в която живее съвременният човек е пълна с инсектициди, хербициди, радионуклеиди, всевъзможни лъчения и т.н. Преди десетилетия хората са живели в по-чиста природна среда. Имали са по-здрава имунна система и много по-рядко са боледували от вирусни и инфекциозни заболявания.

Хроничният стрес

И силното нервно напрежение може да стои в основата на имунен срив. Ето защо специалистите препоръчват своевременно да се предприемат мерки за неговото ограничаване.

Нездравословното тегло

Колкото и странно да звучи, свръхтеглото или ниското тегло също се отразяват пагубно на имунитета. Затова се препоръчва комбинация от умереното хранене и движение, които бавно но сигурно ни гарантират здравословно телесно тегло.

Лошите хранителни режими и пагубните привички

Виновни за имунен срив могат да бъдат крайните и еднообразните диети, гладуването, белтъчната недостатъчност, пълното изключване на мазнините и хляба, злоупотребата с алкохол и цигари.

Неконтролираният прием на медикаменти

Безразборният прием на антибиотици, противомикробни и противогъбични средства също вреди силно на имунната система и е възможно да доведе до имунен срив.

Хроничното безсъние

Възможно е и продължителното безсъние да предизвика имунен срив. В последните години редица изследвания доказват, че защитните функции на организма укрепват най-силно по време на нощния сън – неслучайно старите хора казват, че сънят лекува. Той е най-полезен в часовете преди полунощ, затова трябва да се ляга не по-късно от 23 часа.
Изследване на учени от Страдфордския университет в САЩ установява, че имунната система се бори активно с бактериите нощем по време на сън, а през деня усилията й са минимални. Биолозите обясняват това с факта, че т.нар. циркадни белтъци регулират възстановителните функции на имунните реакции най-добре по време на съня, когато обмяната на веществата в организма се забавя.

Какви опасности крие имунният срив?

Сривът на имунната система увеличава риска от много заболявания. На отслабналия имунитет се дължат повтарящите се и продължителни респираторни и стомашно-чревни инфекции, хроничните микози, кандидозите, херпесите и редица други болести и здравословни проблеми.

Какво ни предлага природата, за да се справим успешно с имунния срив?

За нормалното функциониране на организма и доброто здраве е важно да преодолеем имунния срив. За целта най-удачно е да се обърнем към природната аптека и да си осигурим прием на природните екстракти от Котешки нокът и По Деарко, и на суперхраните Мака и Мате. Комбинацията от тези четири вещества дава мощен тласък на имунитета и възстановява естествените защитни сили на тялото.

На кое природно средство да заложим след прекаран имунен срив?

Висококвалифицираните специалисти от екипа на програма Имунитет ни препоръчват час по-скоро да си осигурим Имунобор/Imunobor® след прекаран имунен срив. Предложението им е продиктувано от факта, че този мощен имуностимулатор съдържа в себе си пълния набор от вещества за възстановяване на имунитета. Всяка капсула на Имунобор доставя на организма прецизно дозирано количество от:

Котешки нокът, който повишава броя и активността на имунните клетки
По Деарко, известен със своите антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства
Мака, здравословен тоник, изключително богат на ценни за тялото хранителни вещества
Мате, вечнозелено дърво, познато със своето тонизиращо и имуностимулиращо действие

В резултат от рационалната комбинация от съставки, които допълват и взаимно усилват своето действие, Имунобор е перфектен избор при имунен срив.

Полезните свойства на продукта обаче не се изчерпват дотук!

Редица клинични проучвания сочат, че Имунобор има директен антимикробен ефект. Освен това ускорява зарастването на рани, повишава жизнения тонус и подобрява общото състояние на организма.
Имунобор се нуждае от време, за да разгърне потенциала си. Общият курс на прием продължава 12 седмици. Дълговременната употреба не крие риск а здравето поради изцяло природния произход на съставките.

Преглеждания:
4