„Инвестбанк“ държала милионите от Венецуела на адвокат Цветан Цанев. ДАНС на проверка в банката

1
155
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Инвестбанк“ е банката, където са идвали милионите от Венецуела в сметки на адвокат Цветан Цанев, научи ПИК. ДАНС вече е влязла на проверка в трезора на Петя Славова, за да установи пътя на парите от размирната държава към българина, който е прибирал средствата в доверителни сметки. От тях след това те отивали в други сметки на негови „клиенти“ и напускали България, както разкри по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров.

,азследването на родните служби е започнало след сигнал на американското разузнаване и е установено, че милионите от Венецуела пристигали в малка родна банка с българска собственост. Разследващите се въздържаха да назоват банката и името на въпросния адвокат, но вече е ясно, че става дума за Цанев. Той пък преди години бе замесен с други парични потоци от Оман, които редица журналистически разследвания обвързаха именно с банката на Петя Славова.

Цветан Цанев е и сред обвиняемите 21 души, политици, директори на държавни предприятия и служители на ДС. По делото се посочва, че каптагонът е произвеждан в изпълнение на програмата за набавяне на валута, написана първо от валутната комисия на ЦК на БКП с председател Андрей Луканов и само за кратко време Огнян Дойнов. Делото е прекратено заради важни държавни интереси.