Двуполовият urban на Michael Kors

1
156
Добави коментар
svetla58
svetla58

Двуполовата колекция на Michael Kors, която жадно се завръща към славните времена на щурите партита на десетилетието, което обуславя цяло едно движение, цяло едно поколение, прекарало най-епичните си годни в Studio 54.
Урбанизацията не подминава модата или пък е обратно. Което и да се окаже истина, двете си шепнат толкова хармонично, за да избухнат в експлозия от цветове, материи, наслагвания, еклектика и симфония на тоталната освободеност на времето, в което бухналите коси, лъскавите дрехи, перата, изкуствената кожа, строгото каре и прилежните костюми намираха място под един покрив.

Самият Майкъл Корс си спомня времето, в което бързаше да излезе от знаменития бар преди зазоряване, да пробяга до близката закусвалня и да се насочи към работата си в бутика, където измива фалшивия диско сняг от косата си в мивката в банята.

„Оптимизмът в лицето на несгодите е единственият начин да спечелите.”

Той не е единственият дизайнер, който следва добрите стари времена за есенните си вдъхновения. Перата и фалшивата козина наистина летяха в шоутата в Ню Йорк. Корс имаше и двете, под формата на колоритни марабута и палта с интарсиийки форми.

Колекцията е ехо от неговите западни похождения, а Studio 54 играе главната роля. Корс си осигури правата върху логото и го използва изобилно, за да го бродира върху рокля-тениска с пайети, да го разплиска по цялата дължина и да печата копринени блузи както за момчета, така и за момичета.

На места имаше и фини кашмири – минималистично кимване към балерините на Линкълн Център, които балансираха с максимализма. И той донесе жилавия атлетизъм на тези плетива до рокли в пайети и матирано жарсе. Дансингът е готов без значение какво е десетилетието.

За да завърши гламъръс, дебелата черна завеса се вдигна, за да разкрие златна стена и Бари Манилоу, който изпълни ” Copacabana”, след което Корс излезе за своя поклон с друга легенда от тази знаменита ера – модела Пати Хансен, която закри шоуто в метален панталон. Може ли някой друг да осигури такова парти в 10:45 часа в сряда сутрин?

Редактор: Марина Делева