Взех старите дънки дето за нищо не ставаха вече и какво си спретнах, до ден днешен ме питат от кой бутик съм си я купила…

1
171
Добави коментар
slavchev
slavchev

Всеки от нас има в килера има по рафтове дрехи, които не облича или доста пък са доста износени и ви е жал да ги изхвърлите. 

Днес, редакторите на ТРГ са ви подготвили 11 страхотни идеи как да превърнете старите дрехи в престилка за кухнята, градинарството или друг занаят

Престилка за кухнята може да се направи в рамките на няколко часа и ще бъде радост за домакинята в продължение на много години! Особено ме вдъхнови идеята как да направя престилка от старите дънки.

Как се шие престилка

Съществуват две разновидности на този вид домашно облекло – престилката и поличка, като последната се отличава със своя прост дизайн. Престилката е правоъгълник с прикрепен към нея колан, тя не трябва да има горна част – лигавник.

Такава престилка може да бъде ярък аксесоар или оригинален подарък.

Основната цел на престилката е да предпази дрехите от мръсотия и в същото време да накара домакинята да се чувства добре в кухнята.

Особено удобни и сладки престилки за кухнята са изработени от мъжки ризи, които вече са сдали багажа.

Подходящи за тази цел са карираните каубойски и раирани офис версии. Най-важното е да харесвате престилката.

Процесът на превръщане на ризата в престилка е много прост: отрежете гърба, отрежете ръкавите, след това обработете ръбовете. Навийте подгъва или сложете лента, зашийте лента за колан.

Жените трябва да прекарват много време в кухнята ден след ден, но дори и там искат да изглеждат привлекателни. Елегантна и красива престилка може да превърне уморената домакиня в неуморна и лъчезарна дама, защото, за да можете да извършвате домашните задължения лесно и просто, трябва да се обличате добре и удобно.

Престилката, изработена в техниката на пачуърк, изглежда необичайна и оригинална, но производството й изисква определени умения за шиене.

Страхотна идея!

Един интересен вариант с бродерия

Стилен и вкус, нали?

За да създадете такава престилка, ще ви трябват стари дънки, ярко оцветени памучни тъкани, ножици, игла и конец.

И за да видите по-подробно целия процес на създаване на престилка от старите дънки , гледайте това видео. Изберете любимата си идея и бързо си я направете, защото с такава престилка готвенето става истинско удоволствие

След това не забравяйте да споделите с нас резултатите от работата си в коментарите и ще се радваме, ако споделите тези идеи с приятелите си в социалните мрежи.

loading…