Лион – Барселона (19.02.2019 г.)

1
239
Добави коментар
sapa84
sapa84

Барселона продължават да мечтаят за повторение на страхотния требъл от 2015 г. и във вторник, 19 февруари, трябва да предприемат още една важна стъпка към него като направят един добър мач в гостуването си във Франция. “Каталунците“ ги очакват няколко решителни седмици, които включват този сблъсък с Лион и две издания на Ел Класико срещу Реал Мадрид на “Сантяго Бернабеу“ – едното е в кръг от Ла Лига, а другото представлява реванш от турнира за купата на Франция.

Двубоят на “Групама Стейдиъм“ ще бъде първото от поредицата тежки гостувания за Ернесто Валверде и неговите играчи, но наставникът е длъжен да се справи с предизвикателството, особено след като наскоро клубът му предложи продължаване на договора.

Лион, междувременно, имат право да бъдат оптимисти като се има предвид, че взеха четири точки от шест възможни срещу Манчестър Сити в груповата фаза – резултати, които биха отстранили най-големият фаворит на букмейкърите за титлата в Шампионска лига, ако тези мачове бяха в елиминационната фаза. Специалистите смятат, че след като един отбор може да се справи с Манчестър Сити, той би могъл да победи всеки един друг съперник на света, така че шансовете на “Хлапетата“ в никакъв случай не бива напълно да се отписват.

Но все пак отборът на Бруно Женесио не успя да завърши на първо място в групата, след като достигнаха само до равенства в останалите си четири мача срещу Шахтьор Донецк и Хофенхайм. Всъщност, ако не бяха добрите мачове срещу “Гражданите“, Лион щях да отпаднат от турнира. Възможно е те да успяват по някакъв начин да се вдигат срещу големите отбори, но е възможно и просто Сити да им е бил много удобен отбор и с малко късмет да са постигнали тези впечатляващи резултати.

Сега ще разберем кое от двете е вярно, но при нарастващото напрежение в елиминационната фаза на Шампионската лига ние ще се доверим на Барселона и целият опит, който притежават Лионел Меси и компания, за да се справят с подобни гостувания зад граница. Те са лидери в силното испанско първенство и спечелиха Група B на Шампионската лига без да оставят шансове на конкуренцията си. Лион е трети във Франция и едва се измъкна от групата си в Шампионска лига.