Професионален портал за матраци и обзавеждане за спалня

1
165
Добави коментар
mebeli-bogdan
mebeli-bogdan

Напоследък външния вид на матраците търпи големи промени. Докато преди време масово почти всички модели изглеждаха подобни един на друг външно, сега разнообразието нараства всеки ден. 

Обикновено за повечето модели еднолицеви и двулицеви матраци се използват жакардови дамаски в светли тонове. Те са здрави, издържливи и лесни за почистване. Но тъй като все повече клиенти търсят по-естествени материали, нормално е вече да се предлагат и такива. Те не водят до алергични реакции, комфортни са и създават чувство на истинска връзка с природата. 

Памучните тъкани имат много безценни качества. Те поглъщат излишната влага, като по този начин предпазват от поява на мухъл или задържане на други вредни частици във вътрешността на матрака. Тяхна разновидност са и дамаските от органичен памук, който е отгледан по специален начин, без употребата на химически вещества, които могат да раздразнят кожата.

 Вълната, обикновено поставяна от зимната страна на матрака, е прекрасен естествен материал. Тя задържа топлината и я разпределя правилно по цялото тяло. Еластична и проветрива, тя пзоволява на матрака да диша и прави съня спокоен и дълбок. Вълната има свойството да се освобождава от излишните влажни частици, като ги изпарява, докато вие спите. 

Нововъведение са и дамаските с вградени нишки от бамбук. Бактериите не могат да виреят там, където е бамбука, така че хигиената с него е винаги на ниво. Отделно тези дамаски са с модерен външен вид и придават съвременен уют на дома ви. 

Сребърните нишки в дамаската на матрака ви не позволяват завивиките и спалното бельо да се наелектризират от статичното електричество в спалнята. Вредните микроорганизми също нямат шанс да виреят в такава среда. Луксозни и естетични, сребърните дамаски са прекрасен завършек на висококачествените матраци. 

Дамаските, третирани с Aloe Vera, са меки и нежни при допир. Релаксират и отморяват.

Дамската с кашмир е всесезонна, може да я ползвате както лятото, така и в студената зима. Уникалната комбинация от вискоза и вълна тя винаги ще прави съня ви лек и спокоен. 

Нов вид са и съвременните бързосъхнещи дамаски с висока степен на пропускане на въздуха. Те спомагат да намалее изпотяването по време на съня. 

Дишащите ленти от 3 D мрежа също спомагат за проветривостта на матрака.