Международна конференция „Към успешна комерсиализация на развойната дейност“

2
283
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Много европейски региони са си поставили цел да се превърнат в лидери в разработването на технологиите на 21 век и нарастващата комерсиализация на новите технологии. За тази цел са разработени и приложени много стратегии, инструменти и финансови механизми, насочени към ускоряване на цикъла на научно-изследователската и развойна дейност в университетите, насърчаване на културата на предприемачество и иновации, осигуряване на достъп на малките и средни предприятия до изследователска инфраструктура и резултати от развойна дейност. Партньорите по проект ИноБридж организираха международна конференция в Тампере, Финландия, на 19 февруари 2019 г., за да изслушат заинтересованите страни и да анализират какво сме научили и постигнали досега в тази област.

Говорителите от университети, регионални оперативни програми от осем европейски региона, регионални и местни власти, НПО, представители на частния сектор изтъкнаха важността на човешкия капитал, европейските политики, партньорствата и сътрудничествата. Севдалина Войнова участва в панела за новата роля на публичния сектор за насърчаване на иновациите.

Проектът ИноБридж се финансира по програма ИНТЕРРЕГ Европа, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС.