Елена Йончева – фаворит за евродепутат за социалистите в Бургас

1
119
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Работата по предстоящите евроизбори тече с пълна сила. Това заяви общинския председател на БСП-Бургас Живко Господинов. Над 100 са номинациите за кандидати от Бургас. Предстои всеки един от тях да бъде поканен да попълни документите си, за да участва в подбора.

”Най-повторяемото име е на Елена Йончева”, посочи пред журналисти Господинов. По думите му, други често срещани имена са тези на Петър Кънев, Ирина Бокова, Кристиян Вигенин. Свои поддръжници има и Сергей Станишев.

Господинов коментира казуса с преференциите, подчертавайки, че самият той е “жертва на преференциалния вот”, но е против отпадането им, тъй като именно те мотивирали кандидатите да вземат дейно участие в предизборната кампания.

”Ако няма преференции, хората в първите места в листата нямат мотивация, понеже знаят, че местата им са сигурни. Хората надолу в списъка пък знаят, че нямат шанс и не си правят труда да участват в кампанията”, коментира Господинов.

По думите му, при подбора на кандидати от регионалната структура ще търсят лица, които се движат в рамките на партийната идеология и спазват партийна дисциплина.