Ефективни мерки срещу разширени вени

1
170
Добави коментар
borola
borola

28 февруари |
Публикации |
Екип Ентан

Ефективни мерки срещу разширени вени

Чудите се какви методи срещу разширени вени да приложите в ежедневието си? За всеобща радост, решение на проблема „разширени вени“ има! Кои са причините за поява на разширени вени и как да подобрим венозния си тонус – прочетете в следващите редове.

Знаете ли, че човекът е единственият вид на планетата, който заради изправения стоеж на тялото си страда от разширени вени?

При този проблем са характерни разширения на повърхностните вени, които се забелязват с просто око.
Появата на разширени вени е свързана със затруднен кръвоток към вените, вследствие на неблагоприятни промени в клапния апарат. Хората, при които се наблюдават разширени вени, често се оплакват от усещане за тежест, болка, сърбеж и отичане в областта на глезените. Тези симптоми често се засилват с напредване на деня. Освен това, при наличие на разширени вени се променя цвета на вените, като те стават виолетови. Характерно при наличие на разширени вени е и формирането на варикозни възли, които се наблюдават по кожата. Като следствие от разширяването им, вените променят ширината и дължината си, намалява се техния тонус, а околните меки тъкани отичат. Със задълбочаването на проблема се увреждат и капилярите.

Съществуват множество фактори, на които се дължи възникването на разширени вени

Сред тях са наследственост, пол, заболявания като диабет, затлъстяване и наднормено тегло, високо кръвно налягане и др. Но основната причина за формирането на разширени вени е увреждането на клапния механизъм и отслабването на стените на кръвоносните съдове.

Разширените вени засягат хората на възраст между 35 и 40-годишна възраст, като тази граница непрекъснато се разширява. Здравословният проблем е един от най-често срещаните и е характерен в по-голяма степен за жените.

Разширените вени се дължат още и на фактори като заседнал начин на живот, непълноценно хранене и бременност. Ако не се вземат подходящи мерки срещу разширени вени, това може да доведе до по-сериозни здравни усложнения.

Кои групи хора е необходимо да прилагат методи срещу разширени вени?

Този здравословен проблем засяга хората с професии, които са свързани с продължително стоене в изправено положение – бармани, продавачи в магазини, фризьори и др. Също така и хората, които стоят ежедневно дълго време пред монитора. Бременните жени също могат да страдат от разширени вени поради задържането на течности, наддаването на тегло и увеличаването на тежестта, която пада върху краката.

Какви са ефективните мерки срещу разширени вени?

Не се препоръчва носенето на тесни дрехи или стегнати обувки, които допълнително затрудняват кръвообращението
Не трябва да се кръстосват краката в седнало положение
Обувките с висок ток не трябва да се носят прекалено дълго
Дългото стоене или седене на едно място е противопоказно при разширени вени, тъй като води до още по-увеличен застой на кръвта и увреждане на съдовете
Необходимо е уморените крака да се поставят на ниво по-високо от тялото
Не бива да се допуска натрупването на излишни килограми, тъй като това може да задълбочи проблема с разширените вени
Ежедневното активно движение – спорт, разходка, фитнес, е от голямо значение за борбата срещу разширени вени. Хората, които ефективно правят физически упражнения, страдат в по-малка степен от разширени вени. Наднорменото тегло и затлъстяването са един от факторите, предразполагащи към разширени вени. Спортът допринася за стягането на фигурата и поддържането на здравословно тегло
Добре е да се ограничат пържените и консервираните храни, солта, алкохолът и тютюнопушенето
Благоприятен е приемът на природни продукти, които се грижат за здравето на съдовото дърво

Пълна биофлавоноидна комбинация за здрави съдове и защита срещу разширени вени

Редовният прием на природния продукт Ентан/Entan® осигурява надеждна протекция срещу разширени вени. Ентан съдържа уникална комбинация от биофлавоноиди с цялостен ефект върху кръвоносните съдове. Благодарение на активните си съставки – проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони, Ентан тонизира и укрепва венозната стена. Продуктът подобрява течливостта на кръвта, премахва възпаленията и отоците около съда, подобрява функцията на вътрешния съдов слой.

Ентан е универсален съдов протектор, осигуряващ благоприятен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Има мощно антиоксидантно действие, облекчава умората в крайниците, благоприятства кръвоснабдяването на вестибуларния апарат, ретината, мозъка и крайниците.

Още едно предимство на Ентан е, че благодарение на естествените си съставки е напълно безопасен при продължителна употреба. Нещо повече – колкото по-дълго време се приема Ентан, толкова повече се усилва неговият ефект.

Ентан се приема по 1 растителна капсула, до 3 пъти дневно след хранене.

Преглеждания:
2