Ниско либидо при жени в менопауза – причини и решения

1
207
Добави коментар
borola
borola

Заедно с всички промени, които претърпява по време на менопауза, жената се сблъсква и с ниско либидо. Кои са възможните причини за намаленото сексуално желание в този деликатен период и как ефективно и безопасно да им се противодейства? Научете в редовете по-долу.

Главният фактор за ниско либидо при жени в менопауза
Хормонален дисбаланс

Естрогенният дефицит е основната причина за ниско либидо при менопаузалните дами. В резултат на пониженото производство на естроген се наблюдава изтъняване на влагалищната лигавица и затруднено овлажняване. Това причинява значителен дискомфорт и болка по време на половия акт. Желанието за интимност от страна на жената постепенно намалява, което неминуемо се отразява пагубно на връзката ѝ с партньора.

Допълнителни фактори, които допринасят за ниско либидо на жените в менопаузалния период
Понижено самочувствие

Загубата на самоувереност също може да е причина за ниско либидо при жените в климакс. Най-често ниското самочувствие е породено от натрупването на излишни килограми през менопаузата. Вследствие на хормоналния дисбаланс женското тяло търпи изменения, свързани с натрупване на мазнини около корема и талията, загуба на мускулен тонус и др. В тези случаи жената може да възвърне вярата в себе си с помощта на:

здравословна диета
увеличена физическа активност
прием на безопасни природни продукти, подпомагащи процеса на понижаване и задържане на здравословно телесно тегло като представители на фамилия Калорекс

Нарушения в съня

Естественото намаляване на хормона мелатонин по време на менопаузата води до безсъние. Ако жената страда продължително време от този проблем, съществува вероятност да започне да проявява признаци на нервност, които значително отклоняват фокуса ѝ от интимните преживявания. Освен това е възможно тя изпитва непреодолимо чувство на умора, което още повече потиска либидото.

В тези случаи много специалисти препоръчват прием на продукти, съдържащи комбинация от съставки, които успокояват нервната система и подобряват качеството на съня.

Депресия

Депресивните състояния, в които жените често изпадат в периода на менопауза, също могат да доведат до ниско либидо. Понижен интерес се наблюдава не само към секса, но и към всички ежедневни дейности, които носят чувство на щастие на дамите – контактите с роднини и приятели, разходките.

В борбата с депресията могат да помогнат някои храни, които стимулират производството на хормона на щастието – серотонин. Такива са сьомгата, бананите, яйцата, месото от пуйка, ядките.

Аеробни упражнения като джогинг, плуване и каране на колело също усилват синтеза на серотонин. Именно поради това дамите трябва да ги практикуват редовно.

Хронични заболявания

Установено е, сърдечно-съдовите заболявания (стенокардия, исхемична болест на сърцето, хиперлипидемия) и диабетът при жени в менопауза също могат да доведат до ниско либидо. Eто защо в този случай е добре да се потърси навременна медицинска помощ от специалист, както и да се следват стриктно неговите препоръки.

Изпитана природна комбинация срещу ниско либидо при жените през менопаузата

Негативното въздействие на факторите, влияещи на либидото, принуждава дамите да търсят изход, доверявайки се продукти с недоказан ефект. Това е доста рисковано, тъй като много от тези средства крият сериозни рискове от нежелани реакции. Не е изключено употребата им да доведе дори до задълбочаване на проблемите. Затова ние от програма Женско здраве (Femicare) предлагаме доказана и действаща алтернатива за всички жени, които искат едновременно да нормализират проявите на менопаузата и да възвърнат страстта в спалнята. За целта е силно препоръчителен приемът на природни продукти, които съдържат фитоестрогени.

Нашите специалисти гинеколози съветват менопаузалните дами да се доверят на Феминорм Дуо/Feminorm® Duo, за да овладеят силно изразените симптоми на менопауза. Ненадминатата комбинация от Червена детелина и Сребърна свещичка, превръщат Феминорм Дуо в най-мощния природен продукт с фитоестрогени на пазара у нас.

Механизмът на действие е изключително ефективен

Фитоестрогените от двете съставки, които силно наподобяват женските полови хормони, се свързват със специфичните естрогенни рецептори и стимулират активността им, без да понижават производството на собствени естрогени в организма. Това води до възстановяване на хормоналния баланс и нормализиране на менопаузалните оплаквания, което е предпоставка за възвръщане на сексуалното желание при жените.

Действието на Феминорм Дуо чудесно се допълва от Камасутра/Kamasutra®. Този природен дар е специално разработен за повишаване на либидото и сексуалната способност при жените. Силата му се дължи на рационалното съчетание от естествени природни екстракти от билките Йохимбе и Гинко билоба. Те имат силно изразен афродизиачен ефект. Стимулират половото влечение, като разширяват кръвоносните съдове в малкия таз и увеличават сетивната чувствителност.

За постигане на оптимални резултатите се препоръчва Феминорм Дуо и Камасутра да се приемат продължително време. Дълговременната употреба не крие риск за женското здраве поради 100% натуралния произходна съставките.

Преглеждания:
2