Пролетна ревизия: План за подмяна на козметичните продукти

1
191
Добави коментар
seoslav
seoslav

Пролетна ревизия: План за подмяна на козметичните продукти

Краят на зимата е близо и е време да се подготвим за по-слънчевите сезони, а и да инвестираме в нови козметични продукти.

Студеното време скоро ще отстъпи на по-слънчевите дни, а с тази промяна трябва да направим пролетна ревизия и на наличната си козметика. Сезонът е много подходящ не само за разчистване на излишните и старите продукти, но и за инвестиране в нови, тъй като повечето сайтове вече стартираха своите промоции.

Кои продукти да зазимим или да изхвърлим

Грижата за лицето

Време е кремовете за избелване да отстъпят на тези със защитен фактор. Не подценявайте мартенските ултравиолетови лъчи, които вече изискват адекватна подкрепа за кожата на лицето. Особено, ако планирате почивка на планина – тогава качествената козметика е задължителна.

Гримът

Тежката, черна спирала спокойно може да бъде прибрана за известен период и да заложим на по-топлата гама на кафявото, а защо не и на нещо по-дръзко. Дизайнерите напоследък отново лансират индиговите и виолетови цветове – възползвайте се от тях, за да освежите визията си.

Сенките също могат да сменят своите тонове. Настъпи моментът за по-ярките и пъстри „бои“ за подчертаване на очите. Изберете зеленото, розовото или бежовото, за да постигнете лек и ефирен грим. Експериментирайте и си създайте свой индивидуален стил, за да посрещнете с нови сили пролетта.

Червилото вече може да не е толкова натрапчиво, освен при официални поводи. Предпочитайте дискретните и леки тонове в ежедневието, като се стараете да изпъкват повече очите ви. Използвайте основно гланцове за устни.

С фон дьо тена трудно можем да внасяме екстремни промени, защото се съобразяваме с типа на кожата и съответните й потребности. Скоро обаче ще трябва да се сдобиете и с по-тъмен цвят, предвид летния загар, който тепърва ще трупате. 

Косата

Подхранването на косата трябва да е целогодишна задача, но не пропускайте да редувате видовете шампоани и маски. Така ще попълвате различни липси и ще поддържате във форма гривата си. Сега обаче е много подходящо да си изберете подходяща терапия и да съживите косъма, независимо дали ще закупите готова емулсия или ампули за третиране, или ще се обърнете за целта към специалист.     

Парфюмът

Пролетта е сезонът, в който можем да вложим средства за нов парфюм. Зимните аромати са по-взискателни и доминиращи, а през идните месеци можем да си позволим да се ориентираме към по-флорални и плодови ухания. Проверете кои от любимите ви търговци са обявили намаления на парфюми от известни марки, за да попълните домашната си колекция.

Тялото

Ако сте си позволили да занемарите фигурата си през мързеливите дни на зимата, не отлагайте, пробвайте банските си. След модното ревю несъмнено ще получите внезапно вдъхновение и ще пристъпите към спешни комплексни мерки, за да може отново да се радвате на образа си в огледалото. Освен редовните упражнения, ще са ви нужни антицелулитни, стягащи и хидратиращи кремове. Разгледайте дамските продукти от онлайн супермаркета За човека.