Дерменджиев: Искам „Левски“ да има успехите на „Лудогорец“

1
151
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Старши треньорът на „Левски“ Георги Дерменджиев заяви, че не таи сантиментални чувства към бившия си тим „Лудогорец“, с който 3 пъти стана шампион на България и игра в групите на силните европейски клубни турнири и иска настоящият му отбор да постигне същите успехи.

На специалиста му предстои първи мач като треньор на „сините“ срещу „орлите“. Срещата ще се изиграе в неделя (10 март).

„Познавам добре съперника. Знаете колко време съм работил с този отбор. Има много малко футболисти, които не са били по мое време, така че съм наясно с играчите, с които разполага. Постигнал съм много начело на „Лудогорец“, но тези успехи са вече зад гърба ми. Нямам сантименти, защото съм професионалист. Искам цялата енергия, която имам, да влагам в името на „Левски“, категоричен е Дерменджиев.

В момента „Левски“ е на второ място в класирането. „Сините“ имат 51 точки, колкото и ЦСКА, но са с предимство в преките двубои. Сред тях е и дербито от края на февруари, в което тимът от стадион „Георги Аспарухов“ триумфира след „червен“ автогол.

След него „сините“ постигнаха победа с 3:0 над „Славия“ и са в серия от 3 поредни успеха.

„Лудогорец“ пък е едноличен лидер с 56 точки в своя актив. В Разград настъпиха промени в треньорския щаб в последните дни, а начело на тима застана Стойчо Стоев. За специалистът това е втори период при 7-кратните шампиони на България. Той замени Антони Здравков заради слаби резултати и загубени точки от началото на годината.

„Когато в един отбор има треньорска смяна, мотивацията е много по-различна, но мен това не ме притеснява. Аз работя в „Левски“ и искам клубът да постигне тези успехи, които имах начело на „Лудогорец“. Желанието ми е било винаги стадионът да бъде пълен. Тези фенове, които ще изпълнят трибуните на „Георги Аспарухов“, ще накарат футболистите да бъдат по-отговорни“, допълни треньорът.

Дерменджиев отрече слуховете, че защитникът Живко Миланов ще бъде новият капитан на „сините“ и ще вземе лентата от Иван Горанов. Срещу „Славия“ с нея беше Николай Михайлов, тъй като защитникът беше наказан.

„Много се дискутира около капитанската лента. Не знам защо. Отборът си има капитан, така че до седмица-две, когато всички бъдат здрави и на линия, ще стане ясно кой е първи, втори, трети капитан. Напредваме стъпка по стъпка. Решението ще бъде взето в съблекалнята от всички футболисти и треньори“, каза Дерменджиев.