Ученици разработват приложение за стажове и работа

1
140
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Ученици от Софийската математическа гимназия подготвят онлайн платформа за свързване на млади хора, които търсят работен стаж в бизнеса. Те са се насочили към електро и IT индустрията, предава БНТ. Очаква се приложението да заработи в края на март.

Автори на идеята са Алекс и Надежда – двама младежи, които не успяват да си намерят стаж през лятото. Това ги амбицира да създадат платформа, която да помага на техни връстници, като осигурява място, където работодателите директно да предлагат позиции.

Алекс има задачата да създаде самия уебсайт – като система и интерфейс, докато тя се грижи за цялостното координиране на проекта – връзка с работодателите, популяризиране на идеята.

”Трябва да покажем по един или друг начин на учениците, т.е. на младите хора, че има смисъл да останат в България, че има фирми, които ги търсят, че има начин, по който те могат да се изявят и да покажат знанията си, да научат нови знания и всъщност да участват в глобалния пазар”, коментира Алекс пред Националната телевизия.