Награждават двама рибари, спасили жена, опитала се да се самоубие като скочи от Моста

1
190
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Общинският съветник Георги Дракалиев внесе за разглеждане от местния парламент предложение двама рибари да бъдат удостоени с Почетна значка за това, че са спасили от удавяне 28-годишна жена. Тя се опитала да се самоубие, като се хвърлила от Моста. Без да се замислят, двамата скочили след нея и я извадили от студените морски води.

Сцената се разиграла на 2-ри март т.г. По данни на властите, жената страдала от психично заболяване. Появила се на Моста в ранните часове на деня, когато случайно наблизо били М. Камбуров и П. Аргинян.

Жената спешно е закарана с тежка хипотермия в реанимацията, където престоява няколко дни и опасността за живота й е отстранена с полагането на големи усилия от страна на лекуващите я лекари.

Еденствено адекватната и навременна намеса на двамата рибари довежда до спасяването на човешки живот. По думите на Дракалиев, техните действия безспорно заслужават адмирации и поощрение.

”Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като действия като техните, трябва да служат за пример на всички, считам, че е необходимо двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас”, пише още общинският съветник.