Плочки | „Ер Строй Ремонти ЕООД“

2
275
Добави коментар
Ichera
Ichera

Като при началото на всяка строителна дейност, и при лепенето на плочки е необходима добра подготовка на основата. Има различни видове, като всеки един от тях е предназначен за съответно помещение. Например за стена са уместни плочките от фаянс, за коридори – гранитогрес, а за под и баня – теракот. От значение е и процеса по фугиране, защото и при най-малката  неточност това може да създаде редица проблеми на живеещите в съседното жилище или на долния етаж. В случай че преди това стената е била боядисвана или пък облепяна с тапети, е необходимо да се изравни и шлифова с шкурка. Лепилото се разбърква внимателно, след като преди това е разбъркано с водата, за да се получи хомогенна смес. Плочки – труд – над 30 м² лв./м² /л.м./бр. 1 Лепене на фаянс, теракот, гранитогрес – стандартно 35лв/м² 2 Лепене на фаянс, теракот, гранитогрес – диагонално 37лв/м² 3 Обръщане на врати /прозорци/ с лайсни 35лв/л.м 4 Монтаж на готов праг 90лв/бр. 5 Изграждане на праг 150лв/бр. 6 Фаянс за кухня 50лв/м² 7 Стъпала до 1м. /без замазка/ 40лв/бр. 8 Фугиране 5лв/м² 9 Лепене на фабричен цокъл 8лв/л.м 10 Лепене на цокъл – рязан от Ер Строй 10лв/л.м 11 Фриз за стена и под / или шарка 10лв/л.м 12 Монтаж на подпрозоречен плот 28лв/л.м 13 Под с наклон в баня до 3м2  350лв/бр. 14 Подготовка на стени за лепене на плочки /хастарна мазилка с вар/ 30лв/м² 15 Подготовка на стени за лепене на плочки /лепене на гипсокартон и шпакловка с мрежа и теракол/ 20лв/м² 16 Скриване на тръба за WC до 0,5м. с YTONG и обличане с плочки 80лв/бр 17 Изрязване на отвор в плочка 10лв/бр. 18 Ъгли с пилене на ръб 10лв/л.м 19 Монтаж на ревизия 20лв/бр. Забележка Пълна гаранция от 5г. за ремонт на баня се дава при цялостен ремонт, който включва: 1 Къртене, изнасяне и извозване 2 ВиК – хоризонтална разводка 3 ВиК – щрангове /препоръчително/ 4 Ел. инсталация 5 Подготовка на стените за лепене на плочки 6 Изграждане на праг /препоръчително/ 7 Полагане на замазка с наклони 8 Лепене на плочки 9 Монтаж на външни ал. ъгли 10 Шпакловка на таван 11 Мазилка на таван 12 Монтаж на санитария

Обявените цени са базови, без ДДС!

Офертата се дава след оглед на място! Огледът е безплатен в рамките на София, за работен ден и в работно време!

   След това лепилото се поставя върху маламашка, която помага за поставянето на точното количество. Същевременно чрез нейната употреба се свеждат до минимум рисковете от евентуално не залепване на плочките. Плътното прилепване на плочките е от съществено значение – всяка получена кухина може да я направи по-уязвима и тя да се напука дори от сравнително лек натиск. С цел да се определи и направи еднакво разстояние между плочките, е необходима употребата на кръстчета за фуги. Те са с различна по размери големина и се поставят на ъглите между тях. Теракотът е най-доброто средство, когато трябва да се лепят плочки за банята. Една от първите стъпки е свързана с измерването на всяка от стените в помещението. Взимат се височината и широчината на всяка вертикална стена, след което полученият сбор се умножава – ширината по височината – и по този начин се разбира колко точно е площта на дадена стена. Препоръчително е плочките да се купуват на квадратен метър и да се взима до 5% повече от необходимото количество. Докато все още процесът по поставянето им не е започнал, е желателно да се разгледа опцията за различна цветова гама, защото по този начин се постига повече ефективност и атрактивност на дизайна. Плочките могат да се съобразят и с останалата част от обзавеждането на помещението. Преди началото на залепването има още едно много важно нещо, което трябва да бъде направено.

    Това е обезопасяването и покриването на обзавеждането. Например тръбите и крановете могат да се покрият с картонени тръби, а останалата част от помещението – с полиетиленово покривало, което се захваща за стените с помощта на тиксо. В случай че има затруднения по отношение избора на основата, то циментовата е отлична опция. Банята е помещение, където постоянно има влага в големи количества. Циментовите основи се закупуват от специализирани магазини и имат различни размери, като най-често използваните са с големина 90 х 150 см и дебелина 12 мм.

    Освен в кухнята и банята, плочки могат да бъдат лепени и в коридорите. Най-удачният вариант в този случай е гранитогресът. Използват се и върху подове с огромни пространства. Уникалният блясък и примамливите цветове са сред неговите положителни черти. Този материал се слави със своите издържливост и дълготрайна красота. В големи зали много добре изглеждат големи камъни в просторни помещения. Съответно малките камъни изглеждат добре в малки стаи и освен това подчертават яркостта на пространството. Поради факта, че гранитогресът струва по-скъпо, той има нужда от специални грижи и поддръжка. Повърхността на плочките се нуждае от качествен уплътнител за свеждане до минимум на вероятността от натрупването на прах и мръсотия. Редовното полиране запазва повърхностите в отлично състояние и изправност. Освен това навременното излъскване спомага за запазване на блясъка, който с течение на времето се губи, а това води до разваляне на целия интериор на коридора или помещението, облепено с този вид плочи.

    Подходящи за употреба са преди всичко меки почистващи препарати. Тези, които са прекалено тежки и силни, причиняват увреждания на повърхностите. Ето защо е подходяща употребата на мека памучна кърпа. Ако в нея има прекалено много количество вода, това води единствено до появата на петна по повърхностите. Тежките и силни почистващи разтвори могат да подкопаят повърхностите и по този начин да причинят сериозни щети и проблеми. Употребата на абразивни препарати не е препоръчителна, защото те причиняват надрасквания и наранявания на повърхностите. Плочките гранитогрес са изключително устойчиви на удар и освен това са огнеупорни. Те могат да се поставят в такива помещения, които са подложени на физико химични влияния, а също и в такива, където има голям трафик на хора. Причините за тяхната висока устойчивост се крият в съставните им части. При изработката им се използват материали като смола, глина, пясък и други. Това оказва съдействие за по-голямата плътност и издържливост. Балконите и коридорите са сред основните помещения, където гранитогресните плочки се предпочитат. Правилният избор на цветове е от съществено значение, за да се вписва добре с обстановката.

     Във всяко едно жилище помещенията се облепват със съответния тип подходящи плочки. При лепенето на такива от фаянсов тип е препоръчително да се направи известна подготовка, която освен консултацията със специалисти, също така включва правилен подбор на инструменти. В никакъв случай плочки за под не трябва да бъдат лепени на стени за баня и обратното. Това рано или късно води до сериозни проблеми, в резултат на което често се налага пълното отлепване и започване на цялата процедура отначало. За банята трябва да се избере такава теракота, която да не е хлъзгава и да гарантира защита срещу външни явления. В това число влизат препарати, мръсотия, влага и др. Испански и италиански фирми предлагат най-добрите лепила за плочки, но това се отнася в не по-малка степен и за българските производители.