Гипсокартон от фирма R-Stroi

2
159
Добави коментар
Ichera
Ichera

В съвременния свят всички се стремят да създадат в дома си възможно най-максимална и комфортна среда. Поради тази причина се търсят екологично чисти материали, които не замърсяват околната среда и не застрашават сериозно човешкото здраве. Преди всичко жилищните кооперации са тези места, които създават трудности за постигане на оптимални резултати по отношение на дизайна, употребата на безопасни материали и технологичното изпълнение на детайлите по строително – монтажните дейности. Гипсокартон – труд и материали – над 50 м² лв./м² /л.м./бр. 1 Окачен таван 28лв/м² 2 Растерен таван 25лв/м² 3 Преградна стена (с вата) 35лв/м² 4 Предстенна обшивка 25лв/м² 5 Гипсокартон (лепене) 25лв/м² 6 Таван в баня 220лв/бр. 7 Таван в баня с осветление 450лв./бр. 8 Куфар от гипсокартон(скриване на тръби) 90лв./бр. 9 Шпакловка на гипсокартон с лента 8лв./м² 10 Полагане на алуминиеви ъгли 7лв/л.м 11 Полагане на вата (труд) 2лв/м²

Обявените цени са базови, без ДДС!

Офертата се дава след оглед на място! Огледът е безплатен в рамките на София, за работен ден и в работно време!

    С него на стените могат да се придават различни по вид форми, а така също той е чудесно средство за аранжиране и изравняване на окачени тавани. Благодарение на способността му пък да се огъва, е възможно всички стени и тавани в жилището  да бъдат преобразени по напълно индивидуален вкус. Листата на този материал са не само изключително еластични и гъвкави, но също така могат да се оформят лесно с помощта на обикновен макетен нож. Чрез употребата на специални за целта инструменти могат да бъдат изрязани и различни отверстия, например за електрически контакти. Препоръчително за тях да се направят непосредствено преди монтирането на материала. Съединителните шевове между листата на гипсокартон са едно от слабите звена при тази технология. Именно от качествената обработка на тези съединителни шевове зависи дали направата на таван от този материал ще бъде на необходимото високо ниво. Преди започване на работа е необходимо не само подробно инструктиране от страна на работниците, а така също и степента на влажност в помещението. Ако температурата е под 9 градуса по Целзий, не се препоръчва стартирането на работа с този материал.

    По отношение на това какви биват различните видове от този материал, те се делят на няколко. Първият е обикновен и се използва предимно при изграждането на преградни стени, окачени тавани или пред стенни обшивки. Приетият цвят на неговите листове хартия е белият. Всички видове имат еднакви размери що се отнася до ширината и дължината. Показателите са съответно 1.2 м или 2 м. Вторият вид е водоустойчивият, който притежава всички свойства на обикновения. Характерно за него обаче е вложеният в сърцевината силикон, благодарение на който той не влошава своите експлоатационни характеристики при наличието на влага. Използва се предимно в помещения с голяма влажност, каквито са например банята и кухнята. Стандартният цвят на листовете му хартия е зеленият. Последният вид от този строителен материал е пожароустойчив. Той покрива изискванията за противопожарна безопасност и поради негореността на вложените в неговата сърцевина фибри, употребата му ограничава разпространението на огъня. От останалите видове гипсокартон се отличава преди всичко по характерния за листовете на хартия червен цвят.

    В сферата на строителството често се прави облицовка на плочи с помощта на гипсокартона и гипсoфазер. Една от основните причини за това този метод да бъде предпочитан и популярен е сравнително лесната обработка. Поради факта, че и двата материала са направени от гипс, това прави лесно обработването им механически. Това включва тяхното рязане, пробиване, шлифоване и рендосване. Разкрояването на плочите пък може да стане изключително лесно, ако се отчупват по предварително направен с макетен нож срез, вместо да се режат. Те се произвеждат с напълно равни и гладки кантове, като от към своята лицева страна са леко закръглени и с леко скосяване към ръба. Без да се налага допълнителна преработка, плоскостите се монтират плътно една до друга. При отчупване на плочата обаче кантът става в по-малка или голяма степен грапав, поради което се налага изглаждане. Тази процедура много наподобява рендосването, но в случая се използват специални инструменти за гипсови плочи. Материалът гипсокартон е несравним помощник в строителството, което е основната причина да намира приложение на толкова много места.

    Съществуват няколко на брой ръчни инструменти за направата на облицовъчни плочи от двата материала – гипсoфазерът и гипсокартонът. Те са сравнително лесни и за ползване, което позволява боравенето с тях да бъде безопасно. Работната им повърхност много прилича на едра пила за дърво – рашпила. Основната разлика се състои в това, че представлява силно перфориран лист ламарина, чийто ръбове на отворите са изключително добре заострени. След като единият от листовете се притъпи, той моментално се заменя с нов. Тези инструменти се характеризират преди всичко със своята универсалност, защото могат да се използват не само за облицовката на плочи от тези два материала, а така също и за обработка на детайли от масивна дървесина, тръби от пвц, мебелни плочи и други. Разликите в рендетата пък са предимно в големината и формата на тялото, както и по вида на двете дръжки. За работа с по-големите инструменти е необходимо да се използват и двете ръце, Поставената отзад ръка води, а предната притиска рендето. Съществуват и такива инструменти, които по своята форма наподобяват цилиндър.

    Много са причините за масовата употреба на гипсокартона в строителството. Благодарение на свойствата на неговите листове да се огъват лесно и поради тяхната еластичност работният процес протича при изключително леки и гладки условия. С негова помощ лесно се реновират и стари къщи и сгради. Навлизането на т.нар. сухо строителство има едно основно предимство – възможността да бъде осъществявано през всички сезони на годината. За разлика от конвенционалното, което през зимата е рядкост поради изключително неблагоприятните атмосферни условия, за сухото това не се оказва сериозна пречка. Благодарение на този метод абсолютно всяко жилище придобива уникалност и стилност, а често пъти естетика и изискан вкус. Това се дължи на обстоятелството, че стените и таваните могат да се оформят във всички форми изцяло по желание на обитателите на дома. От съществено значение е обстоятелството, че с този вид строителство значително намаляват и разходите за отопление, което в никакъв случай не бива да бъде пренебрегвано. По този начин гипсокартонът спестява пари и едновременно с това създава шедьоври в сферата на интериорния дизайн.