Бургас може да домакинства Европейско по художествена гимнастика през 2021 г.

1
157
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

След разговор с Илияна Раева и Мария Петрова, заместник кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян обяви, че Общината има готовност да организира Европейско първенство по художествена гимнастика през 2021 год. и ще помогне и съдейства това да се случи.

Новината бе обявена в рамките на откриването на турнира “Жулиета Шишманова” днес. В рамките на словото си, д-р Мануелян изказа своето огромно задоволство, че дълги години община Бургас успя да захрани най-стария турнир по художествена гимнастика в България на името на една от най-великите жени в този спорт гордост за обществото ни – Жулиета Шишманова.

Идеята е първенството да се проведе в бъдещата зала “Арена Бургас”, приключването на която предстои. До момента крайморският град е бил домакин на две Световни първенства, но нито веднъж на Европейско.

Илияна Раева бе в Бургас заедно с националния ансамбъл, който се включи с демонстрационно съчетание в съпътстващата програма на турнира. Надпреварата продължава и утре в зала “Младост”. В неделя сутринта е състезанието на отделните уреди при жените. Награждаването е с начален час 11:45. Тогава ще бъде връчен и призът “Жулиета Шишманова”.